Ældresagen i Grindsted holdt færdselskursus målrettet til seniorer

Privatfoto

Atter i år har Ældresagen i Grindsted  har sammen med kørelærer Poul Erik Thrane arrangeret et færdselskursus, målrettet seniorer.

Kurset blev afholdt mandag, den 10. oktober – og som sædvanlig er der stor interesse for det faglige indhold i denne “teoriundervisning”.

Poul Erik Thrane kom i sin gennemgang “alt det nye” bl.a. ind opdatering af færdselsregler og -tavler, hvor er ældre bilister særlig udsatte i trafikken? Fornyelse af kørekortet, hvad betyder et lægeligt kørselsforbud? Og som noget lidt specielt i år også: Færdselsregler for kabinescooter o.l.

Privatfoto

Dette sidste indhold skal ses i lyset af, at Ældre Sagen i Billund Kommune har påpeget nogle udfordringer for bl.a. kabinescootere omkring færdsel på vore cykel- og naturstier, hvor de skal krydse en mere befærdet vej, men ikke kan få deres køretøj gennem bommene.

Vi har taget problemet op – og skal i den kommende tid mødes med Billund Kommune for at se, om vi i fællesskab kan finde en løsning, så alle kan færdes i sikkerhed på stierne – og ikke bliver “tvunget” ud på landevejene.

I lighed med de forrige år tilbød Poul Erik Thrane rutinetimer med en kørelærer enten i egen – eller kørelærerens bil.

Privatfoto

M.Junker udstillede en kabinescooter og kørestol.

Kabinescooter.dk fra Hobro deltog også – og mødte med en ny teoribog til kabinescootere. Denne blev omdelt på mødet.

Kjeld Knudsen efterlyste problemer ved bomme og andre steder for kabinescootere og lign., som vi så bringer videre til Billund Kommune fortæller Ældre Sagen Grindsted Lokalafdeling i en pressemeddelelse.

 

Privatfoto

Privatfoto