Intim koncert i Hejnsvig var en succes.

Foto: Privatfoto
Onsdag blev der afholdt intim koncert på Hejnsvig Hotel, hvor den keltiske folkemusik trio “Inver” (UK/DK) gav den fuld gas med violin, fløjter og guitar.
 
Det var Nathja og Morten fra VildMedVin Grindsted der havde arrangeret koncerten i samarbejde Gitte og Ole fra Hejnsvig Hotel.
 
Aftenen startede med en god omgang nakkekam stegt som vildt, og herefter gik koncerten igang. 65 personer var tilmeldt arrangementet, og ifølge Nathja og Morten var de godt tilfredse med den tilslutning. “Vi havde håbet på at kunne samle 40-50 personer, så 65 er jo bare helt fantastisk” siger Nathja fra VildMedVin.
 
Folk var glade og i godt humør, og det var tydeligt at se, at det var svært at sidde stille til de keltiske rytmer.
 
Lidt om bandet Inver: Inver spiller ny folkemusik med rødder i de keltiske traditioner fra Irland og Skotland blandet med et par traditionelle numre indimellem. Kevin Lees (violin), Rune Barslund (irske fløjter & accordeon) samt Matthew Jones (guitar) spiller med et stort instrumentalt overskud, respekt for traditionerne og samtidig også med en lyst til at udfordre og forny dem. Det kommer især til udtryk i trioens egne kompositioner og idérige arrangementer, som giver trioen en unik og nutidig lyd. Publikum udsættes for hurtige og swingende jigs og reels, spillet med en smittende energi, der kan gøre det svært for mange at sidde stille. Indimellem er der tid til fordybelse, når stemningsfyldte slow airs og valse bliver spillet med en særlig indlevelse og nerve.
 
Trioen udgav deres debut-album ”Heading Out” i november 2019, som blev nomineret i kategorierne Årets roots album og Årets roots track ved Danish Music Awards Roots 2020.
 
Inver var derudover nomineret som Årets nye danske roots navn. Selvom trioen er et nyt navn på folkemusikscenen, har de tre musikere hver især et flot CV. Kevin og Matthew har tidligere vundet BBC Radio 2 Young Folk Award med deres gamle band ”Last Orders” og Rune Barslund vandt i 2012 en Danish Folk Music Award med sin makker Andreas Tophøj for Årets Track. Medlemmerne har hver især været på turnéer i en lang række lande og optrådt på flere af de største folk- festivaler i Europa.
 

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto

Foto: Privatfoto