Vinder tiende år i træk: Jesper Mølgård Knudsen fra Grindsted er Danmarks ubestridt bedste østersåbner

Jesper Mølgård Knudsen vandt for 10. år i træk DM I Østersåbning - Foto: Jesper Rais

Et kæmpe stående øredøvende bifald var det, der mødte kokken Jesper Mølgård Knudsen, da han lørdag vandt de officielle Danmarksmesterskaber i Østersåbning ved Østers- & Muslingepremieren, der finder sted denne weekend i Nykøbing Mors. Han vandt foran Nick Schøler fra Silkeborg og Henrik Axelsen fra Aarhus og med lokale Palle Nielsen på fjerdepladsen.

I DM i Champagnesabling, der blev afviklet samtidigt, var bifaldet ikke mindre til Søren Borbye, Klassisk 65 i Aarhus, der vandt foran Nick Schøler fra Schøler Fine Dining i Silkeborg og med “Eddie” Christian Wendt, København på tredjepladsen.

 

Østersmester jublede
Jesper Mølgård Knudsen er Danmarks ubestridt bedste østersåbner – når man lægger alle faktorer som tid, præsentation og kvalitet i åbningen af de 30 østers på sammen.

– jahhhhhhhhhh……. Shit hvor vildt. Indledende runde var mega tæt. Men med en åbningstid på 2,18 min. i finalen var den hjemme, lød det fra en lykkelig Jesper Mølgård Knudsen, da sejren var i hus.

Her er Jesper Mølgård Knudsen i fuld gang med konkurrencen – Foto: Jesper Rais

Han vandt foran Nick Schøler fra Silkeborg og Henrik Axelsen fra Aarhus og med lokale Palle Nielsen på fjerdepladsen. 

– konkurrencen var tæt på tiderne i de to indledende heat samt i finalen. Det var et brag en en konkurrence, og vi glæder allerede til at se de fire deltagere igen i 2022 sammen med alle andre prominente danske østersåbnere, siger Event Producent Christian Kjeldsen.

 

Vinder – kom i sidste øjeblik
To år i træk er Søren Borbye, Restaurant Klassisk i Aarhus, kommet i sidste øjeblik og endda senere til DM i Champagnesabling. Der har dog ikke været nogen hindring for at tage førstepladsen to år i træk.

– detr virkerede sidste år, og noget tyder på, at det også har virket i år, lød det fra en storgrinende Søren Borbye, da teltet brød ud i jubel over hans sejr foran Christian Wendt fra Junget på Østsalling og Nick Schøler, Schøler Fine Dining i Silkeborg.

Foto: Privatfoto

Arrangører glæder sig
Hos arrangørerne glæder man sig over den store publikumstilstrømning til arrangementets første store konkurrencedag (lørdag). 

– vi har haft et fuldt telt og der har været en formidabel stemning blandt deltagerne og ikke mindst blandt publikum. Faktisk har vi fået kritik for, at ”festen sluttede for tidligt”, da vi lukkede ned sidst på eftermiddagen. Så arrangementet har potentiale til at udvikle sig i fremtiden, siger Christian Kjeldsen.

Han og hele holdet bag er klar igen søndag til DM i Østersgastronomi og TjenerBattle 2022, hvor nogle af landets bedste skaldyrskokke og bedste tjenere, dyster om ære og hæder i teltet på havnen i Nykøbing Mors. Det hele starter søndag formiddag kl. 10.00 og kører indtil hen på eftermiddagen og der er GRATIS adgang til teltet, hvor man kan købe smagsprøver på konkurrencekokkenes færdigheder og meget andet.

Østers- & Muslingepremieren er en weekends festligholdelse af starten på østers- & muslingefiskeriet i Limfjorden og er arrangeret af Foreningen Skaldyrshovedstaden, der blandt andet har Muslingeerhvervet, Morsø Kommune og Kokkeforeningen Danmark som medlemmer skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse