Foredrag i Billund Centret: Kunstens rolle i samfundet

PR-Foto

Man kan ikke gå mange skridt i Billund før man møder en skulptur, en statue, et kunstværk.

Følger man åen fra hvor den krydser under Grindstedvej og går mod dens løb, er det som en vandring i en åben kunsthal helt ud til, hvor åen krydser under Nordmarksvej.

Man møder kunstværker overalt i Billund. Ved indgangen til Billund Centret kan man sige “tak for invitationen” til skulpturen “Velkommen til min verden” af Pontus Kjerrman. Man kan undres, inspireres, gøre sig tanker, nyde synet …, ja, hvad er kunstens rolle i samfundet?

Kunstnerne, der skaber værkerne, må man gå ud fra, har i hvert fald deres tanker om rollen, er det de samme tanker indkøberne og beskuerne har?

Kunstnerægteparret Pontus Kjerrman og Tine Hecht-Pedersen vil give tilhørerne til foredraget “Kunstens rolle i samfundet” deres tanker. Pontus Kjerrman har som nævnt allerede et værk i Billund, men i mange byer landet over – en af dem er Vejle – står hans værker, bl.a. som vandkunst. I mange af Kjerrmans værker ser man et lille fabeldyr, en menneskekrop og et dyrehoved, mennesket er et dyr, det vil Kjerrman have os til at huske på i vores forvaltning af Jordkloden.

Tine Hecht-Pedersen henter meget af sin inspiration i planteverdenen, og aftryk af blomster og blade kommer til udtryk i hendes keramiske værker. Tine’s værker kan ses mange steder – blandt andet på Vejen Kunstmuseum. Kunstnere er vant til at formidle kunst. Pontus Kjerrman var gennem 35 år lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi og Tine Hecht-Pedersen har taget en grad i formidling og underviser blandt andet på kunstskolerne ved Louisiana og Statens Museum for Kunst.

Foredraget danner optakt til en udstilling af ægteparrets kunst hos Galleri SAM og er kommet i stand i et samarbejde mellem Galleri SAM, Skulpturpark Billund, Billund Kunstforening, Billund Bibliotekerne og Folkeuniversitetet i Billund.

Med støtte fra Billund Kommune er det blevet muligt at give gratis deltagelse til dette arrangement. 

Tilmelding er nødvendig og skal ske via Billund Bibliotekernes hjemmeside: www.billundbib.dk/kunstens, senest mandag den 24. oktober.

Foredraget finder sted i teatersalen i Billund Centret, tirsdag den 25. oktober kl. 19.30

Det vil mod MobilePay-betaling være muligt at købe en kop kaffe/te i pausen skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.