Vælgermøde i Vestermarkskirken Søndag den 23. oktober kl. 13.00-15.00

Foto: René Lind Gammelmark

Hvordan sikrer vi velfærd og omsorg i en tid med energikrise, inflation og stigende mangel på varme hænder? Sådan lyder et af spørgsmålene til folketingskandidaterne, der skal diskutere emnet ved et vælgermøde i Vestermarkskirken i Grindsted, nu på søndag den 23. oktober fra kl. 13 til 15.

Kulissen er en måske usædvanlig, men disciplinen er velkendt, når Vestermarkskirken den 23. oktober inviterer til vælgermøde, hvor følgende temaer er i spil:

  • Fremtidens velfærd?
  • Hvad gør vi for at sikre omsorgen og velfærden i en økonomisk presset tid?
  • Hvordan håndterer vi den stigende mistrivsel blandt unge?
  • Tørklæder og imamlov – er religionsfriheden truet?
  • Hvilke veje er der til at sikre bedre forhold for de udsatte?

 

– I en tid som denne, hvor krisetrommerne buldrer, er der brug for at vi lige stopper op og træder et skridt tilbage og kigger på vores samfund med friske øjne. Hvordan skal vi som samfund prioritere ressourcerne fremover? Vi vil gerne høre disse folketingskandidaters bud på dette, siger præst i Vestermarkskirken, Charley Stephansen og fortsætter:

 

– Der er brug for løsninger, hvor vi ikke kun slukker ildebrande. Kriser går ikke bare over af sig selv – og spørgsmålet er, om vi grundlæggende er nødt til at omlægge vores livsstil og prioritere anderledes, mod en mere bæredygtig, grøn og omsorgsfuld retning, hvor fællesskab, nærvær og omsorg vægtes højere end vækst, karriereræs og velstand?

 

– Vi vil gerne invitere til et vælgermøde, hvor vi kaster boldene op i luften og kigger på, om der er noget, vi som samfund kan gøre bedre. Er der nogle greb, vi kan tage, som ikke nødvendigvis er drevet af nytteværdi og vækst, men af et ønske om større trivsel og mere omsorg?

 

Til vælgermødet har Vestermarkskirken inviteret et bredt udsnit af lokale folketingskandidater hvor af flere allerede har takket ja til invitationen bl.a. Anni Mathiesen, Kris Skriver og Henrik Dahl.

 

Den brede politiske repræsentation er med henblik på at få en livlig debat, men er også et signal om, at kirken ikke vil agere ’hjemmebane’ for en bestemt politisk farve. Annette Lundgaard, som er regionspolitiker i region Syddanmark, vil være ordstyrer.

 

– Vi hverken kan eller vil være partipolitiske; men vi vil meget gerne facilitere en konstruktiv debat om, hvordan vi som samfund bedst kan løse de udfordringer, vi har foran os, siger Charley Stephansen.

 

Vælgermødet finder sted søndag den 23. oktober klokken 13.00 i Vestermarkskirken, Nymarksvej 3 i Grindsted. Samme formiddag er der gudstjeneste kl. 10.30 med efterfølgende spisning.

 

Tilmelding er ikke nødvendig, og der er fri entré skriver Vestermarkskirken i en pressemeddelelse.