Louis Nielsen i Grindsted hjælper Lions med at skaffe brugte briller til Ulandene i Afrika.

Janni Haubro Lind til venstre og Preben Graversen til højre - PR-Foto

Lions Club Billund-Grindsted har gang i mange velgørende aktiviteter. Et af tiltagene er indsamling af brugte briller til de fattigste lande i Afrika. Det sker bl.a. ved opstilling af kasser på valgstederne i kommunen i forbindelse med folketings- og kommunalvalg, således også ved valget den 1. november. Men løbende modtager Lions også rigtig mange briller fra et par af kommunens optikere og fra private borgere.

Optikerfirmaet Louis Nielsen i Grindsted har gennem det sidste års tid afleveret ca. 1800 par brugte briller til Lions. ”Vi er dybt taknemmelige for, at personalet hos Louis Nielsen bruger tid og kræfter på at samle kundernes aflagte briller sammen til os”, siger Preben Graversen fra Lions Billund-Grindsted i en pressemeddelelse.

De mange briller, som Lions modtager over hele Danmark, afleveres på et af tre opsamlingssteder fordelt over landet. Her bliver brillerne gået efter, renset og målt op. Så bliver de lagt i en lille pose med styrken påført, så de er klar til udlevering. Brillerne sendes herefter til de fattigste lande i Afrika, hvor de udleveres gratis til folk med nedsat syn. Det sker gennem øjenklinikker, som Lions samarbejder med. Klinikkerne udfører også øjenoperationer støttet af Lions. Det betyder, at mennesker med et synshandicap og som ikke har råd til at købe et par dyre briller, pludselig får hjælp og dermed en meget bedre livskvalitet.

Lions Billund-Grindsted og rigtig mange folk i de fattigste Ulande, som har modtaget brillerne, vil gerne sende en stor tak for indsatsen til Louis Nielsen Grindsted.