Se de mange billeder: Høstmarked på Grindsted Landbrugsskole

Foto: René Lind Gammelmark

Søndag den 23. oktober holdt Grindsted Landbrugsskole i samarbejde med Grindsted -den grønne hovedstad høstmarked på Landbrugsskolen.

Der var fyldt op med kartofler, græskar og fuglehuse i Maskinhallen på landbrugsskolen.

Der var tre konkurrencer i forbindelse med høstmarkedet:  

  • Det største hjemmedyrkede græskar
  • Det flotteste græskar
  • Det flotteste udskårne græskar

Man skulle på forhånd have et udskåret græskar med hjemmefra, og græskarrene blev udstillet i maskinhallen. Man skulle registrere sig til konkurrencen på selve dagen og kl. 12 blev det flotteste græskar udtrukket.

Der var fra kl. 10 til 14 mulighed for at gøre nogle gode handeler fra lokale boder.

Blandt andet var Kisby Gårdmælk klar med frisk mælk, og deres koncept går ud på at man køber en mælkeflaske til 15,- kr… og man kan så få den fyldt op igen for 14,- kr.  På den måde sparer man jo på emballagen, hvilket er miljørigtigt.  Der er flere steder i Billund Kommune hvor man kan købe mælken, blandt andet hos Hejnsvig Forsamlingshus.

4H Sdr.Omme og Filskov stod for børneaktiviteterne, og man kunne også høre mere om deres foreningsarbejde. Man kunne også inde i maskinhallen tage en tur på kondicyklen, hvorved man bagefter fik mulighed for at kværne korn til mel. Kornet kan man så bagefter gå udenfor og lave en pandekage over bålet med. Ved bålstedet var der også mulighed for at riste skumfiduser.

Grindsted Landbrugsskole fortalte om uddannelsesmulighederne, ligesom Grindsted -den grønne hovedstad fortalte om foreningens grønne initiativer.

Til de sultne var der mulighed for at købe græskarsupper, pølsehorn og vand som man kunne nyde på de halmballer der var trillet ud, eller ved de til lejligheden opstillede borde og bænkesæt.

Grindsted Landbrugsskole rullede også deres store maskiner frem, så kan kunne komme op i en traktor.

Der var også mulighed for at møde dyrene på skolen: kvier, grise, kaniner og kyllinger. Desuden var det også muligt at købe en kylling med hjem, og skulle man mangle et kyllingebur, har Grindsted Landbrugsskole også sørget for det. Skolens eleverne havde nemlig knoklet de sidste par uger med at producere kyllingehuse, insektboer og fuglehuse, der kunne købes i forbindelse med markedet.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)