Sådan gør du hvis du mangler poser til madaffald

PR-Foto: Billund Kommune

Hvis man mangler poser til madaffald, skal man i dette efterår selv markere det ved at sætte en pose til madaffald i klem. Skraldemanden har tidligere automatisk udleveret poser både forår og efterår, men det har medført et stort spild af poser.

Hvis man bor i hus i Billund Kommune, plejer man at få udleveret poser til madaffald både i efteråret og foråret. I dette efterår skal man dog selv sætte en pose i klem i låget til madaffald, hvis man mangler poser.

Årsagen er, at mange borgere slet ikke får brugt alle de poser, de får udleveret. Skraldemændene har også oplevet, at flere har smidt poserne direkte ud i skraldespandene, fordi de havde for mange.

”Vi vil gerne minimere spildet af poser til madaffald. Derfor skal man i dette efterår selv markere, hvis man skal have udleveret poser. Inden næste efterår vil vi evaluere på, om vi også skal gøre sådan fremover,” siger gruppekoordinator i Billund Kommunes affaldsteam, Stina Andkjær Edlefsen.

Man kan indtil 30. november få udleveret ekstra poser af skraldemanden, hvis man sætter en pose i klem ved det grønne låg til madaffald.

Man kan fortsat altid hente poser til madaffald på genbrugspladserne i Billund og Grindsted eller hos Borgerservice. 

Til foråret får alle husstande igen automatisk udleveret poser til madaffald skriver kommunen i en pressemeddelelse.