Siv godt fra start i cross

Siv Bertelsen i flot stil, men med lovlig lange skridt til det tunge, våde underlag i weekendens NM-udtagelsesløb i Odense. - Privatfoto

Håber på NM-billet

Den unge Grindsted-løber Siv Bertelsen, 15, fik en fornuftig start på cross-sæsonen i weekenden. Ved første runde af Dansk Atletiks Vinterturnering i Odense løb AK Heden-løberen ind som nr. fire og både håber og tror nu på, at landstræneren belønner præstationen med en billet til de nordiske mesterskaber i norske Kristiansand 6. november – for U20-løbere.

Hvis det lykkes, bliver Siv – som nærmest altid – næsten med sikkerhed den yngste af samtlige deltagere ved et stort internationalt mesterskab. Ved sin internationale debut var hun den yngste af samtlige 991 deltagere ved sommerens U18-europamesterskaber på bane i Jerusalem.

Denne gang gælder det altså et mesterskab for en noget mindre geografi, med færre, men til gengæld endnu ældre og typisk langt mere rutinerede konkurrenter.

Allerede i fjor gjorde den dengang kun 14-årige Siv kraftigt opmærksom på sig selv i Odense, selv om dengang var for ung til at blive udtaget – nemlig med et knaldhårdt udlæg, hvor hun en lang overgang lagde sig mere end 20 meter foran feltet, som bl.a. talte Danmarks bedste kvindelige ungdomsløber nogensinde, den senere ungdomseuropamester på bane, Sofia Thøgersen fra Sparta., Kbh.

Dengang betalte Siv for sit hårde udlæg ved at falde tilbage og slutte som nr. syv, så i år var taktikken mere forsigtig. Siv lagde sig som en del af trekløveret efter europamesteren, hang på så længe som muligt og sluttede trods sine vanlige vanskeligheder med at skifte fra bane til terrænløb med bl.a. hårde bakker og deraf stærkt varierende skridtlængde og puls på en pæn fjerdeplads – som den klart yngste af topløberne.

At cross med bakker, sving og tungt, vådt græs er noget helt andet end både bane og landevej viste sig ved, at Siv med tiden 19.53 min. for de fem km. løb næsten to min. langsommere end sin bedste tid på landevej, men altså alligevel nåede ind som en af de hurtigste i det lille, men stærke felt skrive Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse fra AK Heden.