Prøverne til GRINdsted-revyen er nu skudt i gang

PR-Foto

Om godt 10 uger kommer Grindsted på kortet med byer der kan præsentere en professionel revy. Det sker når der den 12. januar er premiere på GRINdsted-revyen i kulturhuset i Grindsted. Dermed placerer Grindsted sig i samme kategori hvor bl.a byer som Hjørring, Sønderborg, Esbjerg, Odense og Svendborg allerede er.

Forberedelserne med de praktiske ting omkring revyen har været i gang længe. Og nu er skuespillerne også for alvor trukket i arbejdstøjet. Hele holdet har netop været samlet til den første prøve i København. En læseprøve hvor tekster blev læst igennem og prøvet af og hvor de første linjer til revyens indhold for alvor blev tegnet.

PR-Foto

Netavisen Grindsted har spurgt John Skou fra revysangens genklang der er initiativtager til revyen om hvordan den første prøvedag forløb. Og han kan komme med en opmuntrende beretning.

-Der er virkelig noget at glæde sig til. Vi har allerede valgt en del numre fra den store bunke af tekstforslag vi havde på bordet. Roller blev fordelt. Og der kom nye ideer på bordet som der lige arbejdes videre med. Kort sagt en skøn og meget lovende prøvestart. Er overbevist om at lattermusklerne hos publikum nok skal komme på overarbejde når man ser revyen. Det bliver ganske underholdende.

På spørgsmålet om hvem der skriver teksterne, kan John Skou fortælle at det er nogle af landets absolut bedste revyforfattere der er på banen.

–  Flemming Jensen er jo selvskreven til at levere tekster nu hvor han jo selv er en del af holdet. Og det er jo virkelig topklasse det han kommer med. Men derudover har vi bl.a. tekster af Carl Erik Sørensen der jo er en af de helt store navne i Cirkusrevyen hvor han har skrevet tekster til i 40 år. Blandt andet Ulf Pilgaards dronning-monologer og Lisbeths Dahls humørbombe. Og så har vi såmænd årets revyforfatter fra 2022 Leif Maibom fra Sønderborg på banen med flere numre. Blot for at nævne tre. Kort sagt er det virkelig topkvalitet og topnumre vi kommer til at præsentere fra scenen.

På spørgsmålet om det bliver en form for lokalrevy kommer der et stort rungende nej fra John Skou.

– Det bliver absolut ikke en lokalrevy. Måske bliver der lige nævnt nogle lokale bynavne men ellers er det en revy som folk fra hele landet kan se. En revy med nogle af Flemmings Jensen og Ann Hjorts topnumre, med nyskrevne og aktuelle numre og ja nogle andre små overraskelser som jeg ikke vil afsløre nu. Men der bliver masser at grine af, uanset hvor fra landet man kommer. Og så naturligvis det en revy også skal have. Nogle numre der lige skal give stof til lidt eftertænksomhed. Så hele revypakken er der.

Med Flemming Jensen og Ann Hjort på scenen er det også samtidig halvdelen af Nissebanden der er med i GRINdsted-revyen. Og på spørgsmålet om Lunte og Puk også dukker op på scenen, ja så er der ikke megen hjælp at hente hos John Skou.

– Man ved aldrig hvad Lunte og Puk kan finde på. Og om de kommer til Grindsted i januar. Ja så må man afsted og se revyen hvis man vil have svar på det, siger John Skou.

Foruden Flemming Jensen og Ann Hjort er det Birgitte Antonius og Daniel Lassen der er på scenen mens John Skou er med i revyorkestret.  Instruktør er Christine Exner.

Billetsalget er allerede godt i gang. Billetter kan købes på Grindsted-kino.dk eller i kulturhuset.