Ejendomsmægler købte den gamle boghandel – nu er facaden ved at blive renoveret

Per Terkelsen - Foto: René Lind Gammelmark

Per Terkelsen overtog 1. september den gamle boghandlerbygning på Borgergade 17 der i de seneste mange år har stået tom.

Lige nu er ejendommen pakket ind med stillads mv, og håndværkerne er i fuld gang med at renovere facaden, hvor alt gammelt puds bliver skrabt af, og der kommer nye stålbjælker ind de steder hvor det er nødvendigt. Per Terkelsen fortæller at håndværkerne næsten er klar til at begynde med at pudse facaden op igen, og når den er færdigpudset, vil kan kunne se en flot hvid facade. Per regner med at arbejdet med facaden snart er færdig.

Foto: René Lind Gammelmark

Per Terkelsen havde som ejendomsmægler ejendommen til salg for en københavnsk udlejer i mange år. Per Terkelsen gav ejeren et bud på ejendommen, og nu den kommet til at han ville sælge – og Per gav et bud, vel vidende at ejendommen trængte til en kærlig hånd. Handelen blev en realitet og den 1. september 2022 overtog Per Terkelsen ejendommen, der ud over butikslokalerne i stueplan på 384 kvadratmeter også huser 5 lejligheder. Der er en stor herskabslejlighed med tre stuer, en suite, et soveværelse, køkken, to badeværelser og en stor terrasse. Lejligheden er flot med stukloft og plankegulv.

Håndværkerne skal også have en af lejlighederne renoveret, og på nuværende tidspunkt er der ikke nogen lejere., men det vil Per gerne have. Grunden til at Per købte ejendommen var at han altid har synes at det var en flot bygning – den trænger til at blive renoveret. Per overvejer at dele butikslejemålet op i to når han skal i gang med at renovere lokalerne.

Huslejen bliver på et niveau der passer til Grindsted – for tidligere har butikslokalerne været sat til udleje til “Københavnerpriser”.

Ejendommen blev opført i 1915.

For nogle år siden var ejendommen plaget af rotter, men man fandt ud af at det var en kloakledning der var ødelagt, og den er blevet repareret, hvorefter rotterne ikke længere huserer i ejendommen.

Foto: René Lind Gammelmark