Se de mange billeder: Indvielse af brandstationen i Grindsted

Foto: René Lind Gammelmark

Efter endt ombygning kunne brandstationsleder Gunnar Melchiorsen lørdag eftermiddag kl. 13.00 byde velkommen til de inviterede gæster der skulle være med til at indvie den nye brandstation. Det er i år 90 år siden Falck kom til Grindsted – og det er den tredje adresse – og på den nyværende adresse har Falck holdt til i over 60 år.

Gunnar Melchiorsen roste håndværkerne der havde udført arbejdet, brandmændene der med kort varsel trådte til for at hjælpe med forskellige gøremål,  og fremhævede det gode samarbejde der havde været mellem de forskellige involverede parter i projektet.

I mange år holdt brandbilerne oppe i hovedbygningen, sammen med ambulancer og akutbil, indtil ambulancer og akutbil ikke længere skulle køres af Falck.

I den store værkstedsbygning nede i gården stod der en stigebil og en svær bjergningsvogn, men da også assistance delen blev flyttet væk fra Falckstationen i Grindsted var der kun Brandbiler og sygetransportbiler tilbage. Det betød også at der var en del plads der ikke blev brugt.

Gunnar Melchiorsen havde kun lige læst at Politiet ledte efter en passende plads til en ny nærpolitistation i Grindsted inden han kontaktede den daværende borgmester Ib Kristensen, der også mente det kunne være en god idé med Politiet på Vestergade. Da Politiet havde set lokaliteterne an, blev det bestemt at det var her den nye Nærpolitistation skulle have til huse.

Brandbilerne på stationen står for udskiftning, og derfor ville det give udfordringer med tungere køretøjer i de gamle garagebygninger.  Den store værkstedsbygning var derfor helt perfekt til en ny moderniseret brandstation. Arbejdet med at bygge værksted om til brandstation kunne derfor gå i gang. Der blev bygget en lukket garagebygning til værkstedet, så alle tre brandkøretøjer nu kan stå ved siden af hinanden i gården. Oppe i den gamle garagebygning blev alt indmad fjernet, og portene blev pillet ned. Det hele blev så bygget op forfra, så det kom til at være perfekt til Politiet.

Det er Falck der ejer bygningen på Vestergade, og det er også Falck der har de lokale deltidsbrandmænd ansat. Falck er lejet af TrekantBrand til at udføre arbejdet, mens brandkøretøjer og andet materiel tilhører TrekantBrand.   At det er deltidsbrandmænd m/k betyder at brandmændene har arbejdet som brandmand som ekstra arbejde, og hvis de bliver kaldt, skal de forlade deres primære arbejdsplads for at være brandmænd.

Ud over Gunnar Melchiorsen holdt også områdechefen for Falck Brand Martin Jensen og Henning Holm fra Falck taler.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)