Månedens bøger på Billund Bibliotekerne

Månedens Bog, Billund B ibliotekerne

Bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme: Grundvold af Rachel Röst
I Grundvold følger vi Rebecca og hendes familie, som er stærkt troende mormoner. Rebeccas far ser sig selv som værende tæt på Gud og bestemmer derfor alt i den lille familie. Faderen mener, at alt familiens modgang er en test fra Satan. I stedet for at gå til læge, bliver sygdom behandlet med håndspålæggelse. I takt med at Rebecca bliver ældre, begynder hun at stille spørgsmål ved deres måde at leve på og faderens altoverskyggende magt. Langsomt begynder hun at gøre modstand og at arbejde sig hen i mod at få sig frigjort fra sin fanatiske familie.

Danske Rachel Röst er selv vokset op i en mormonfamilie, som hun som ung brød med. Bogen skal ifølge forfatteren selv ikke læses selvbiografisk. Hun kan dog næppe sige sig fri for, at visse ting fra bogen stammer fra virkeligheden.

Bogen kan læses af både den unge og den voksne læser.

PR-Foto

 

På bibliotekerne i Billund og Vorbasse: Jordboerne af Sayaka Murata
Den japanske pige Natsuki vokser op med en fornemmelse af ikke at passe ind. Hun ser samfundet som en fabrik, hvor folk er hjernevaskede til at blive en brik i maskineriet. Hun ønsker selv at blive hjernevasket, men gifter sig med en mand, der også føler sig udenfor, men som ikke ønsker at passe ind. De flygter op i bjergene og finder ly hos hendes meget specielle fætter. Som barn er Natsuki blevet misbrugt af en ung hjælpelærer, men ingen vil tro på hende. Den historie er barsk og hjerteskærende at læse om, men efterhånden udvikler bogen sig mere og mere bizart.

Forfatterens første bog ”Døgnkioskmennesket” var også satirisk, som denne, men mere munter og lys i tonen. ”Jordboerne” kan være lidt hård at læse, men man husker den længe.

 

PR-Foto