Vestjysk Bank fejrede 150 års fødselsdag

Foto: René Lind Gammelmark

I fredags var der mange der havde taget turen til Vestjysk Banks 150 års fødselsdag fra kl. 14 til 21 i forbindelse med Open By Night i Grindsted. Det var oprindelig i september men det var i den uge hvor Grindsted Festuge lå, og derfor havde de i Vestjysk Banks afdeling i Grindsted valgt at udskyde fejringen til fredag den 28. oktober – samtidig med at der var Open By Night i Grindsted

Historien går 150 år tilbage, hvor en handlekraftig kvinde, Anna Johanne Rasmussen fik idéen til at oprette en sparekasse i Grindsted – efter at have hørt tale om en velfungerende sparekasse i nabobyen Sdr.Omme.

Det blev dog den daværende sognepræst i Grindsted-Grene sogn, Pastor H.J.J. Mygind som blev drivkraften, og han blev valgt som både formand og kasserer ved den stiftende generalforsamling der fandt sted den 3. april 1872 i Grindsted Skole. Knapt 5 måneder senere, den 4. september 1872 blev den første sparekassedag afholdt i præstegården i Grindsted. Derefter blev der afholdt sparekassedag to dage om måneden.

Dagens program var således:
Fra kl. 14 til 16 var der kaffe og kagemand
Fra kl. 16 til 18 var der bobler og kransekage
Fra kl. 18 til 20 var der lidt godt til ganen fra Lucullus
Fra kl. 16.30 til 18.30 var der ansigtsmaling ved Jytte Fruerlund
Fra kl. 17 til 19.30 sørgede Ronnie Flyvbjerg Olesen for musikalsk stemning

Det var en fantastisk dag fortæller Kirsten Plagborg og Dorthe Brinkmann der skyder på at der var omkring 350 gæster i løbet af arrangementet. Der var mange af vores trofaste kunder som vi har haft i mange år der kom og besøgte os – og hyggede sig sammen med os i banken. Vi havde også besøg af tidligere kolleger. Mange af os der arbejder her i banken har været her i en del år efterhånden. 

Vi havde lavet et billedarkiv, hvor man kunne se gamle billeder fra bl.a. 125 års jubilæet, gamle avisudklip fra 1990’erne. Vi havde lagt nogle af de gamle egnsbøger frem, ligesom de tre bøger sparekassen i sin tid havde fået lavet, hvoraf den ene var”tro, håb og legetøj”.  Bøgerne kunne man gratis taget et eksemplar med sig hjem.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse  (kun pc)