Intense 24 timer med transport- og logistikløsninger

Vinderteamet Automated Danger, fra venstre Mark Keller, Miki Pregaard, Daði Hrannar Davidsson, Asbjørn Lauritsen - PR-Foto: Billund Erhverv

Skarpe hjerner fra mange nationaliteter var i weekenden samlet i Billund for at finde løsninger til transport- og logistikbranchen. En branche som er helt central i dansk erhvervsliv med et kæmpe potentiale for nye og mere digitale løsninger.

Knap 70 internationale studerende og startups fra hele landet, har i weekenden arbejdet intenst i Billund Lufthavn til Future of Logistic Hackathon. Deltagerne skulle på 24 timer finde idéer og løsningsmuligheder til udfordringer, som transport- og logistikbranchen står overfor. De ankom fredag eftermiddag med busser fra bl.a. DTU, Aalborg- og Aarhus Universitet.
I Billund Lufthavns gamle ankomsthal blev de præsenteret for cases om visuel inspektion af gods, smartere og grønnere transport og mere effektiv fragthåndtering.

Udviklingsdirektør i Billund Lufthavn Ronny Kristian Lilienvald bød velkommen og en række mentorer fra Cargo Center Billund, Scan Global Logistics, Omron og Odense Robotics gav faglig sparring på cases og indhold – og de havde travlt.Tretten teams arbejdede intenst med de tre cases og DHL, Rambøll og Microsoft havde onlinesessions, som deltagerne også kunne deltage i.

De sidste teams gik mod hotellet kl. 02 – trætte.
Lørdag morgen mødte alle ind igen, kaffe i koppen og arbejdet fortsatte. Der blev arbejdet med kodning, papkasser, mærkater, machine vision og data – alt sammen visualiseret med prototyper og meget mere. Sågar vinduerne blev taget i brug for at idegenere og visualisere nye løsninger.
Efter mange koncentrerede timer pitchede hvert team deres løsningsidé for en jury bestående af Preben Møller Nielsen, Experts 4 Experts Denmark, Søren Frahm, Artlinco og Tonny Hansen, Billund Lufthavn.

En enig jury kårede Automated Danger som består af Daði Hrannar Davidsson, Asbjørn Lauritsen, Miki Pregaard og Mark Keller fra Robotteknologi på Aalborg Universitet som vinderteam, med deres løsning til automatisk deklarering af farligt gods, og de kunne rejse hjem med en præmie på 25.000 kr., som fx kan bruges på udvikling af deres idé.

“Vi lagde vægt på at teamet arbejdede med et relevant problem på en innovativ måde samt deres evne til at koble eksisterende med ny teknologi, og de gik i dybden med problemstillingen. Jeg var utrolig positiv over alle deltagernes præsentationer, det var virkelig højt niveau” udtaler jurymedlem Tonny Hansen, kundechef i Billund Lufthavn.

De idéer og løsninger fra weekenden, som der kan arbejdes videre med, bliver koblet til virksomhederne, og deltagerne vil få mulighed hjælp til forretningsudvikling.

“Det har været utroligt spændende at være med til at præsentere en problemstilling for deltagerne og være med som mentor. Jeg bliver inspireret når nye friske hjerner med et helt andet mindset ser på vores branche” siger Executive Vice President Jørgen Jessen i Scan Global Logistics. Kenneth Pedersen fra Cargo Center Billund fortsætter: “Når mødet mellem unge, teknologi og brancheviden mødes, så sker der virkelig noget nyt og det kan være med til flytte vores branche”.

Direktør for Billund Erhverv Marie Skov Lillelund udtaler: “Det har simpelthen været fantastisk at opleve de studerende arbejde så intenst med opgaven. Vitterligt en fornøjelse at opleve deres engagement og dialogerne med mentorerne. Der er ingen tvivl om, at vi ved at koble unge talenter og vores virksomheder, så kan vi skubbe på transport og logistikbranchens løsninger og innovationsgrad. Og det handler også om iværksætteri, her er muligheden for potentielle nye virksomheder, som meget tidligt kan kobles til relevante aktører”.

Bag eventet står Billund Erhverv sammen med en lang række partnere, som har støttet op om hackathonen med bl.a. økonomi, brancheindsigt og mentoring skriver Billund Erhverv i en pressemeddelelse.

Partnere: Billund Erhverv, Billund Lufthavn, Cargo Center Billund, Odense Robotics, Sydbank, Scan Global Logistics, DHL, Trekantområdet Danmark, ADP, Microsoft, Dansk Erhverv, Erhvervshus Syd, Erhvervshus Nordjylland, GROW Startup og Billund Kommune.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se billederne i stor størrelse (kun pc)