Børnenes Hovedstad er vært for FIRST LEGO League

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Lørdag den 12. november afholdes den årlige FIRST LEGO League turnering og udstilling i Billund. Her mødes ca. 220 elever i alderen 8-15 år for at præsentere deres løsninger for både dommere og hinanden. De deltagende elever kommer fra 7 af skolerne i Billund Kommune.

De seneste to måneder har 30 skolehold arbejdet målrettet med projektopgave og Lego-robotkonkurrence. Dette års FLL-tema hedder SUPER POWERED og handler om hvordan energi bliver lavet, opbevaret, fordelt og brugt. Hvert hold har skulle arbejde med en konkret problemstilling og give deres eget bud på en fremtidig løsning til en af de mange energiudfordringer verden står over for i dag.

Det hele kulminerer lørdag den 12. november med en stor turnering og udstilling i CoC Playful Minds’ domicil på Kløvermarken 35 i Billund. Der er officiel åbning og indmarch kl. 9, hvor alle hold bliver præsenteret på scenen. Hele formiddagen og det meste af eftermiddagen vil holdene konkurrere i Lego robotkørsel samt præsentere deres projekter for et dommerpanel. Det hele ender med en afslutningsceremoni og prisuddeling kl. 15. Ud over de 220 elever, deres lærere samt ca. 40 dommere og andre frivillige, forventes der i løbet af dagen at komme 200-300 besøgende i form af familie, venner og andre interesserede.  

DJ Frandsen’s Svingende Cocktails flankeret af en erfaren konferencier vil sikre, at stemningen er i top hele dagen igennem. Billund Bageri sørger for udbud af mad og drikke til både deltagere, frivillige hjælpere og besøgende. MAVT står for al teknikken.  

CoC Playful Minds er årlig vært for FLL-turneringen i Billund. CoC står for Capital of Children, som er visionen om at gøre Billund til Børnenes Hovedstad – ikke blot i Danmark, men i verden. CoC Playful Minds er den organisation, der udvikler de programmer, der kan få det til at ske.

Arkivfoto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Arkivfoto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Arkivfoto: Hugo Sørensen, Billund Photo

FIRST LEGO League er verdens største kundskabs- og teknologikonkurrence med ca. 60.000 deltagende hold hvert år fra hele verden. I FLL arbejder børn og unge med matematik, naturfag og teknologi på en spændende og virkelighedsnær måde. Holdene bliver bedømt på deres projektopgave, robotkonkurrencen samt på kerneværdier såsom opdagelse, innovation, inkludering, teamwork og sjov. De hold der klarer sig bedst i Billund-turneringen, går videre til en dansk final. Læs mere om FIRST LEGO League her https://www.cocplayfulminds.org/vores-verden/programmer/playful-skills/first-lego-league/ og her https://firstlegoleague.dk/.