Danmark Spiser Sammen aften på Mødestedet i Grindsted

Foto: Privatfoto

Traditionen tro inviterede Ældre Sagen i Grindsted til den halvårlige “Danmark-Spiser-sammen-aften” på Mødestedets Aktivitetscenter.

Omkring 100 deltagere havde købt billet – og dertil kom omkring 16 frivillige til at dække bord, pynte sal, skænke drikkevarer og servere såvel tilbehøret som de gule ærter…

Et måltid, der ikke lod nogen gå sultne til kaffen.

Det var igen i år Tommy Nielsen, der akkompagnerede de “omdelte” sange, og der blev lagt ud med “Sangen om de 18 svaner”.

I august måned havde filmen om “Bamse” premiere – og i den anledning slog vi lige et smut ud på vandet i en lille båd, der gynger.

Aftenens sidste sang  Giv mig lyset tilbage -er en flot hymne om ungdom og efterskoleliv, skrevet af Per Krøs Kjærsgaard til DGIs Landsstævne i 2009, hvor en lang række efterskoler skulle deltage.

Baggrunden for de landsdækkende arrangementer – Danmark Spiser Sammen – er et mangeårigt – og desværre fortsat aktuelt – ønske fra såvel Ældre Sagens som de omkring 80 andre organisationers og kommuners side om at finde og støtte de mange ensomme mennesker, hvis aldersgrupper bliver mere og mere differentierede.

Det er langtfra nemt at få kontakt til “ensomme mennesker”, fordi de enten er skamfulde eller flove over at være ensomme – eller ikke kan se sig selv ud af de problemer, som ensomheden medfører.

For familie, naboer, venner og bekendte er det ligeledes særdeles problemfyldt og tabubelagt at få de pågældende til at indse deres udfordringer – og gøre noget ved det – og dermed  lade andre hjælpe dem ud af ensomheden.

I Ældre Sagen i Grindsted synes vi, at der henover året dukker nye ansigter op til de to arrangementer i hhv. april og november – sammen med de kendte.

Vi håber naturligvis på, at det er “nogle fra målgruppen”, der har ladet sig overtale – og dermed fået mulighed for at komme ind i et hyggeligt netværk med mennesker, de fornemmer bekymrer sig om dem.

Så kære gæster fra vore hyggelige aften i går…

Se jer omkring – overvej om jeres nabo, genbo eller én I jævnligt ser alene i nabolaget måske har brug for et lille skub – fra jer…

 

Tak for en rigtig go´ aften – og vi glæder os til at ser jer igen – “med en ny ven under armen”… skriver Troels Gydum, formand for Ældre Sagen i Grindsted til Netavisen Grindsted.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)