Badass broderi, der virkelig kan noget

Foto: David Bering

Den 22. november kan du møde Trine Runge Jessen på Billund Bibliotek fra kl. 19.00

Trine Runge Jessen er årets mest omtalte ”broderist”. Hun blev for alvor kendt da et videoklip, hvor hun sad hjemme i stuen broderede håndbajere, Jaka bov og skilte med ordene ”fuck” og ”pis”, gik viralt i starten af 2022. Der var ikke mange, der havde set, at lige netop broderiet kunne trækkes ud af skammekrogen og blive trendy. Ikke desto mindre er det, hvad der er sket, og en bragende broderi-bølge er stormet ind over landet, og har slet ikke lagt sig endnu.

Trines kærlighed til korsstingsbroderi begyndte, da hun var 10 år og på et skole kursus blev sat til at brodere servietringe. Produktet var åndssvagt, men det der med at være sammen med andre om at brodere var fantastisk.

Trine Runge Jessen, der er uddannet tekstildesigner, har udgivet den populære bog Broderistens badass broderier. Trine ved, at broderi er godt for både krop og sjæl, og at alle kan komme i gang med at brodere. 

Der skal stikkes igennem, når “Badass-broderisten” Trine Junge Jessen besøger Billund Bibliotek tirsdag den 22. november kl. 19.00. Trine underholder om den skøre vej hun har taget for i dag at være blevet kendt som “Badass-broderisten”, og hende med de broderede bandeord og stikke-bajere.

Broderi workshop
Det er ikke kun snak – der skal sgu også broderes lidt!

Trine gennemgår de mest elementære trin, der skal til for at lave et korssting. Hvis du er ukronet korsstingskonge, kan der sagtens være et par tips og tricks, du kan få gavn af, eller også må du lære Trine dine bedste tricks.

Vi kommer ikke omkring alle broderiets allerdybeste hemmeligheder, men du skulle gerne blive bare lidt klogere på korssting og de ting, som broderiet kan gøre for ens mentale tilstand.

Begynderkit
Alle får et begynderkit, der hedder ”Fuck bagsiden”. Her er der materialer og mønster at øve sig på, og skulle du blive bidt af broderiet, er det muligt at købe nogle af Trines andre broderikits.

Billetter koster 100 kr. og kan købes på www.billundbib.dk (Der er kaffe inkluderet i prisen) skriver biblioteket i en pressemeddelelse.