Fredag blev første spadestik til Kornmarken Campus taget

Fra venstre: Stephanie Storbank, Niels B. Chrisensen og Carsten Rasmussen - Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Fredag kl. 9 bød Niels B. Christensen, adm. direktør i LEGO Koncernen velkommen til første spadestik til endnu et topmoderne Billund-campus med fokus på et innovativt og inspirerende arbejdsmiljø.

 

  • Kornmarken Campus er den nyeste tilføjelse til det danske hovedkvarter og samler cirka 1.900 medarbejdere under ét tag. 
  • Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank, deltog i fejringen af første spadestik. 
  • Design skal fremme samarbejde, kreativitet og innovation for ingeniør-, kvalitet- og produktionsteams.  
  • Målet er at bygningen certificeres som LEED Platinum– den højest mulige LEED rangering inden for bæredygtigt byggeri.  
  • Der vil være områder, hvor skolebørn og andre kan lære om bæredygtighed gennem leg.  

: I dag fejrede LEGO Koncernen første spadestik på endnu et moderne campus-byggeri i det danske hovedkvarter. Her kan 1.900 ingeniør-, kvalitets- og produktionsmedarbejdere fra syv forskellige lokationer i Billund se frem til at blive samlet under ét tag.

Borgmester i Billund Kommune, Stephanie Storbank, var til stede for at markere den særlige begivenhed sammen med adm. direktør i LEGO Koncernen, Niels B. Christiansen og Chief Operations Officer, Carsten Rasmussen. 

Carsten Rasmussen siger: “Med dagens spadestik er vi ét skridt tættere på at slå dørene op til endnu et topmoderne campus i Billund med fokus på bæredygtighed, teknologi og et inspirerende og innovativt arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Vi investerer massivt i vores hovedkvarter i disse år, og jeg glæder mig over, at vi samtidig kan bidrage positivt til udviklingen af Billund.”

Innovativt arbejdsmiljø med plads til læring gennem leg 

Med årene er LEGO Koncernens aktiviteter og antallet af medarbejdere i Billund vokset betydeligt. Nu vil de omkring 1.900 ud af 6.000 medarbejdere i Billund kunne se frem til at rykke ind i nye, fælles kontorlokaler, laboratorier, testfaciliteter, værksteder og støbeområder.

“Vores kolleger kan se frem til et legende og kreativt arbejdsmiljø, hvor samarbejde og innovation sættes i højsædet. Vi tror på, at det giver os perfekte rammer til at skabe LEGO® produkter, der kan inspirere og udvikle fremtidens byggere i mange år frem”, tilføjer Carsten Rasmussen.

Byggeriet er ikke kun forbeholdt virksomhedens medarbejdere – på tegnebrættet er også et dedikeret ”Oplevelses- og Legerum”, hvor skolebørn og andre kan lære om bæredygtighed gennem leg. LEGO Koncernen anlægger desuden en park i det omkringliggende område, som vil være åben for offentligheden.

Minimering af indvirkning på miljøet  

Når byggeriet går i gang, bliver det med fokus på at reducere miljøpåvirkningen til et minimum. Målet er, at bygningen opnår LEED Platinum-certificering, som er den højest mulige rangering på den anerkendte LEED-skala inden for bæredygtigt byggeri. 

”Vi designer bygningen med det mål at møde de absolut højeste standarder inden for bæredygtighed. Dermed tager vi endnu et vigtigt skridt på vejen til at reducere vores CO2-udledning og opnå en CO2-neutral drift”, fortæller Carsten Rasmussen.  

For at opnå dette mål bygger LEGO Koncernen med stål og beton med lavere CO2-belastning, og i kontorarealerne bliver FSC-certificeret træ det bærende byggemateriale.  

Derudover vil der også være fokus på at energioptimere og nedbringe vandforbruget, blandt andet gennem energieffektive installationer, intelligent indendørsbelysning og regnvandsstyring gennem blandt andet grønne tage.  

Kornmarken Campus forventes at stå færdig i slutningen af 2025 skriver LEGO i en pressemeddelelse.

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Adm. direktør Niels B . Christensen bød velkommen – Foto: Hugo Sørensen, Billlund Photo

Chief operations Office i LEGO Koncernen Carsten Rasmussen – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Borgmester Stephanie Storbank (V) – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Fra venstre: Stephanie Storbank, Niels B. Chrisensen og Carsten Rasmussen – Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo

Foto: Hugo Sørensen, Billund Photo