Så er der snart premiere på Bølle-Bob i Kulturhuset

Foto: Jeppe Donslund

Vær på vagt -Snart hærger Bølle Bob!

Han er grov, han er sjov.

Han er fræk, og han kan ikke blive flov.

Sådan er Bølle Bob, og nu kan man møde ham i Kulturhuset, hvor GAS spiller forestillingen, fredag den 18. november kl. 19.30, lørdag den 19. november kl. 11 og 15 samt søndag den 20. november kl. 11.

Tøjet er syet, kulisserne er bygget, og de er i fuld gang med at blive malet.

Foto: Jeppe Donslund

I GAS-lokalerne øves der på livet løs under ledelse af instruktørerne Rikke Reiff Brunsborg og Anne Lise Holm, og førstnævnte har sørget for, at forestillingen bliver fyldt med festlige dansenumre.

Blandt aktørerne er der 15 børn/unge. I alder spænder de vidt. Den ældste, Mira på 18, spiller leder af Byens Hårde Børster – en pigebande, hvis højeste ønske det er at skræmme livet af alt og alle. Den yngste, Hjalmer, er bare fem, og han spiller selvfølgelig den lillebror, som alle er så trætte af.

Blandt forestillingens syv voksne, spillet af voksne, står konflikten mellem Valborg Underbid, som bor på lossepladsen, og som børnene elsker at hænge ud hos, og købmand Blom, der vil have lossepladsen omdannet til parkeringshus. Hvem der vinder skal ikke afsløres her, men det kan da røbes, at historien ender godt.

Foto: Jeppe Donslund

Det gør den også mht. konflikterne mellem børnene, for blandt dem moppes der. Det er ikke nemt at være stræberen, den søde og dygtige pige, eller den nytilkomne storbyrod, som klassen ikke bare tager imod med åbne arme. Og har man selv valgt at stå udenfor som Smukke Sally, finder man ud af, at det kan blive temmelig ensomt. Har man først fået en rolle, er den svær at komme ud af, og det gælder såmænd også for klassens elskede ballademager, Bølle Bob. Så Gunnar Geertsens skuespil fra 1979 er stadig lige aktuelt.

Foto: Jeppe Donslund

Det er en historie om, at det er i fællesskab, vi når resultater. Og det kan vi, der er involveret i forestillingen skrive under på. Vi kommer fra Grindsted, Sdr. Omme, Filskov, Billund, Donslund, Vorbasse, Sdr. Felding og Esbjerg. Men på tvært af aldersforskelle og geografi arbejder vi mod samme mål: at give publikum et brag af en forestilling. Og det gør vi i fællesskab.

Har man endnu ikke mødt Bølle Bob er det på tide, og for alle de voksne, der i deres egen barndom har oplevet ham, venter der et festligt gensyn, som måske endda kan deles med børn eller børnebørn.

Det bli’r sjovt skriver GAS i en pressemeddelelse.