Julekoncert i Billund med Holmens Kirkes Vokalensemble og Jens-Christian Wandt

Julekoncert i Holmens Kirke - PR-Foto

Mandag den 28. november 2022 kl. 19.30 er der julekoncert på Den Internationale Skole i Billund

Traditionen tro giver Holmens Kirke Vokalensemble og operasanger Jens-Christian Wandt julekoncert i Billund. Da Billund Kirke er under renovering, er koncerten i år henlagt til Assembly Hall på Den Internationale Skole i Billund.

Der er garanti for julestemning, når Holmens Kirkes Vokalensemble og Jens-Christian Wandt igen i år giver julekoncert i Billund. Koncerten er blevet til i samarbejde med Billund Kirke og Gunhild Kirk Johansen, som har Teddy Bear Art Museum midt i Billund.

Synger for Kongehuset
Holmens Kirke er berømt for sine mange koncerter, og kirkens egne ensembler er kendt ud over hele landet. DR har kaldt Holmens Vokalensemble for Danmarks bedste kirkekor. Udover at synge ved kirkens Gudstjenester og højtideligheder, synger koret ved en lang række begivenheder i løbet af året –
Folketingets åbning, Flagdagen, Kirkeministerens Julekoncert for Folketinget, og også de højtideligheder som Kongehuset holder i Holmens Kirke eller Christiansborg Slotskirke, bl.a. sang koret til Prins Henrik bisættelse, Prins Christians dåb, Dronning Margrethes regeringsjubilæum og andre store begivenheder.

Koret ledes af Holmens organist Jakob Lorentzen, som også er slotsorganist ved Christiansborg. Han er en af Danmarks mest efterspurgte kirkemusikere, både som organist, pianist, dirigent og komponist. I 2018 fik han tildelt Frobeniusfondens store pris på 250.000 kr. – den største pris i norden som specifikt
tildeles en kirkemusiker. Jakob Lorentzen blev af Dronning Margrethe benådet med Ridderkorset i 2019.

Jens-Christian Wandt er solist
Koncertens solist og konferencier er operasangeren Jens-Christian Wandt, som er uddannet ved konservatoriet i Hamburg og som har sunget på teatre og i koncertsale i både ind- og udland, bl.a. Operahuset i Sydney, Gran Liceu i Barcelona, Queen Elizabeth Hall i London og i Berwaldhallen i Stockholm. Han har sunget med alle de danske symfoniorkestre, er grundlægger af Verdensballetten, og har udgivet fire album med danske sange, bl.a. det meget roste julealbum ”Jul i Skagen”.

Programmet byder på julens kendte og elskede melodier. ”En rose så jeg skyde”, ”Barn Jesus i en krybbe lå”, ”Glade jul”, ”O hellige nat”, – og også engelske Christmas Carols er på programmet. Korsang, solistiske indslag, og fællessang hvor alle synger med, og koncerten slutter med, at alle i fællesskab stående
synger ”Dejlig er jorden” og med denne stærke salme ønsker hinanden en glædelig jul.

Kendt fra julekoncerten på TV Syd
I 2010 sang Holmens Vokalensemble og Jens-Christian Wandt julen ind i Skagen Kirke. TV2 optog koncerten og har siden sendt den hvert år i december på TV2s regioner – bl.a. TV Syd. I 2010 udgav Holmens Vokalensemble sammen med Jens-Christian Wandt albummet ”Jul i Skagen”. Albummet er blevet solgt i over 5000 eksemplarer og er dermed et af de mest solgte klassiske julealbum i Danmark.

JUL I BILLUND
Julekoncert med Holmens Vokalensemble & Jens-Christian Wandt

Mandag den 28. november 2022 kl. 19.30 på Den Internationale Skole, Assembly Hall, Vejlevej 23-27, 7190 Billund.

Entre: 150,- kr.. Billetsalg sker ved indgangen eller via mobilpay nr. 86765 med anførsel af ”Julekoncert” i tekstfeltet.

Kvitteringen skal fremvises ved indgangen skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.