Ny forpagterpar på Filskov Kro – Vi var ikke i tvivl om at vi skulle sige ja

Bo Haubjerg og Mathilde Kastberg Ascanius - Foto: René Lind Gammelmark

Af Marianne Thorø

 

– Vi var ikke i tvivl om at vi skulle sige ja

Hun blev HTX-student i sommer og han er ved at færdiggøre sin tjeneruddannelse. Alligevel er 20-årige Mathilde Kastberg Ascanius og 21-årige Bo Haubjerg ikke et sekund i tvivl om at de snildt kan drive Filskov Kro videre efter Sandfeld-parret, der har haft kroen i 10 år.

De sidste år har Louise Sandfeld klaret forpagtertjansen selv, efter Bents død i januar 2020. Og netop Bent Sandfeld har en særlig plads i hjertet hos de to unge kommende forpagtere:

– Jeg var den sidste kokkeelev Bent havde. Den sidste besked jeg fik fra ham var, at han var så stolt af os. Jeg husker, han en dag her på kroen tog fat i mine skuldre og sagde: En dag, Bo, kommer du til at have dit eget sted, siger Bo Haubjerg, der føler sig privilegeret over, at det så blev Bents kro, han nu får lov at overtage.

Efter kokketitlen kom i hus i Filskov, drog Bo Haubjerg videre for at gennemføre tjeneruddannelsen for at blive klædt bedst muligt på til at kunne få sit eget sted. Den uddannelse er han ved at lægge sidste hånd på hos The Lodge i Billund, inden han sammen med Mathilde overtager Filskov Kro.

Kæresten, Mathilde Kastberg Ascanius, arbejder nu som tjener og receptionist på Hotel Hedemarken i Grindsted. Og med hende med en barndom i Filskov og ham med en barndom i Grindsted, er det i den grad lokale folk, der kommer til at drive den velsmurte kro videre:

– Det betyder vildt meget at det er så populært et sted. Og med så kæmpe lokal opbakning. Ellers var vi nok heller ikke gået ind i det, siger parret, der har tænkt sig at fastholde mange af kroens tiltag videre, men der kommer også lidt fornyelser undervejs.

– Vi vil lave krostuen lidt om, så det bliver mere attraktivt at komme herind og få en kop kaffe og et stykke kage. Men vi har også tænkt os at vende tilbage til gourmetdelen der var før coronaen, hvor familier kan komme ind og få en syv-retters menu, siger Mathilde Kastberg Ascanius.

I forbindelse med overtagelsen lukker kroens køkken ned i januar og februar for at gennemgå en større ombygning og modernisering, og aftalen er at Louise Sandfeld bliver på stedet indtil det unge par føler sig sikre til at overtage stedet selv.

Mathilde Kastberg Ascanius, Bo Haubjerg og Louise Bredvig Sandfeldc – Foto: René Lind Gammelmark