Nye stærke kræfter bag roret på Filskov Kro fra 1. marts 2023

Fra venstre: Mathilde Kastberg Ascanius, Bo Haubjerg og til højre Louise Sandfeld - PR-Foto

Den 1. marts åbner Filskov Kro med nye og energiske forpagtere ved roret. Mathilde Kastberg Ascanius og Bo Haubjerg har nemlig sagt ja til drive den gamle landevejskro i Filskov videre.

Bo er uddannet kok under Bent på Filskov Kro og er lige nu ved at afslutte sin tjeneruddannelse på The Lodge i Billund. Mathilde har arbejdet både som opvasker og tjener på Filskov Kro og senest som receptionist på Hotel Hedemarken i Grindsted. Sammen bor de lige nu i Grindsted med allerede til december flytter de ind i lejligheden oven på Filskov Kro.

Da muligheden om at overtage forpagtningen af Filskov Kro bød sig, var hverken Mathilde eller Bo i tvivl. “Jeg har altid godt kunne tænke mig at have mit eget sted. Filskov Kro er et fantastisk sted med en masse skønne gæster og kollegaer. Det er en kæmpe ære at kunne overtage Filskov Kro efter Bent og Louise” siger Bo Haubjerg.

De overtager kroen efter at Louise og Bent Sandfeld har drevet den de sidste 10 år – de seneste 3 år har Louise dog selv stået for driften efter Bents død i januar 2020.

“Jeg er glad og stolt over at ejerne nu har fundet de helt rigtige til at drive kroen videre. I Mathilde og Bo ser jeg en 20 år yngre Louise og Bent – fuld af gå på mod, store visioner og drømme og begge med solide jyske rødder. Jeg er sikker på at dette er den helt rigtige løsning for kroens fremtid”, udtaler Louise Sandfeld.

 

Store planer for fremtiden, men sjælen skal bevares
I januar og februar lukker køkkenet ned så der kan blive plads til en større ombygning og modernisering af køkkenet. Der skal bl.a. laves større køle- og frysefaciliteter og indretningen optimeres så der er bedre plads til både alacarte og selskaber på samme tid skriver Filskov Kro i en pressemeddelelse.

Herudover drømmer Mathilde og Bo om at Filskov Kro bliver et sted som der bliver endnu mere kendskab til, end der i forvejen er og der er da også mange flere idéer på tegnebrættet ud over køkkenrenoveringen. Men samtidig er de også meget bevidste om at bevare kroens sjæl.

“Louise og Bent har skabt nogle rigtig gode værdier for Filskov Kro, som vi er opsatte på at holde fast i. Vi glæder os rigtig meget til at arbejde videre med Filskov Kro og det gode fundament som er blevet bygget op gennem årene” fortæller Mathilde og Bo.

Louise forsætter naturligvis driften af kroen resten af året og sørger for at alle får både deres juleand og nytårsmenuen præcis som de plejer. I januar og februar vil Louise stadig holde åbent for værelsesgæster og så bliver hun på kroen og hjælper Mathilde og Bo rigtig godt i gang i marts, april og maj.

Fra venstre: Mathilde Kastberg Ascanius, Bo Haubjerg og til højre Louise Sandfeld – PR-Foto

Det helt rigtige lokale match
Filskov Kro er ejet af 14 investorer. Da bestyrelsen i juni fik beskeden om, at Louise ønskede at stoppe på kroen, trak de i arbejdstøjet og gik i gang med at undersøge mulighederne i deres netværk. En af de ting som investorgruppen lagde stor vægt på i processen, var at finde nogle som havde lokalkendskab til Filskov & Filskov kro

Derfor kom matchet med Mathilde & Bo meget naturligt og hurtigt op på tegnebrættet. “De kender begge to kroen & Filskov by ud & ind, og de har været meget professionelle igennem hele processen omkring overtagelsen af forpagtningen. Vi er meget overbeviste om Mathilde & Bo´s planer & visioner for Filskov Kro, kommer til at løfte stedet til nye højder”, udtaler Gorm Pedersen, formand for Filskov Kros bestyrelse.

Investorgruppen er meget tilfredse med processen omkring at finde en ny forpagter til Filskov Kro og ser nu meget positivt på fremtiden for Filskov Kro med Mathilde & Bo som nye forpagtere.

“Louise & Bent har gjort et stort stykke arbejde for at få genrejst Filskov Kro, og har gjort kroen til en kæmpe succes og der skal derfor samtidig lyde en stor tak til Louise & Bent for at have løftet & drevet Filskov Kro de sidste 10 år” tilføjer Gorm Pedersen