GFFI har haft Volleball på programmet siden 1973

Foto: René Lind Gammelmark

af René Lind Gammelmark og Ole Søbye

Mix-hold
Der er nogle hold der melder sig turneringen, holdene er Mix-hold med 6 personer, heraf skal mindst de to være damer. Kristian har sået for det i en del år efterhånden, men inden da vare det Carsten Nielsen der stod for det fortæller Kristian Brammer. Da der var allerflest hold, var der 22 hold, tre divisioner plus 4 hold i 4.division. Nu er der 9 hold – men vi ville gerne være 12 fortæller Kristian Brammer. Det går bedste op med 12 hold. Der er mange unge spillere i øjeblikket. Sidste år var der et hold mere af unge spillere – det er tydeligt at de føler sig godt tilpas. I år er der 23 personer under 25 ud af 55 – hvilket er rigtig godt. Der har været flere unge, men så er de måske taget på efterskole eller rejst udenbys for at læse.

Nogle spiller også i SKIF
Nogle af dem der spiller i GFFI spiller i andre klubber, herunder nogle der spiller på hold i SKIF (Stenderup Krogager Idræts Forening).

Indenfor GFFI er der ca. 650 medlemmer – fordelt på 14-15 underafdelinger som Petanque, Roning, Bueskydning, Idræt om Dagen, Volleyball, Præmiewhist, Aftenbadminton, Kroket, Motionsløb, Bob, Formiddagsbadminton.

Hver torsdag
Hver torsdag aften i indendørs sæsonen er der volleyball i MAGION. Det er Grindsted Familie- og Firmaidræt (gffi.dk), der som organisation står bag den aktivitet med Kristian Brammer som formand. Aktiviteten foregår som en holdturnering, hvor hvert hold samme aften spiller to kampe. Alle interesserede kan deltage, hvis man kan stille et såkaldt mix-hold med seks personer. Et mix-hold består af både mænd og kvinder, og der skal være mindst 2 kvinder på banen, hvor nethøjden er lavere i forhold til herrevolleyball.

Starten
Omkring 1970 var nogle af lærerne på de tre skoler i Grindsted – Nordre, Søndre og Vestre skoler – begyndt at spille lejlighedsvis mod hinanden. I 1973 forsøgte Grindsted Firma Idræt, som  var stiftet i 1965 med fodbold på programmet, at sætte gang i volleyball. Det blev en succes organiseret som mix-volley, hvor man deltog i turneringer inden for DGI i Ribe amt.

Egen turnering
I 1979 besluttede bestyrelsen i firmaidrætten at arrangere sin egen turnering som nævnt ovenfor – i Lynghallen. Senere flyttedes turneringen til Hedehallen. I 1990 var der tilmeldt 18 hold fordelt i 3 divisioner, med op- og nedrykning efter hver turnering.

Søndre Skole (ny Lynghedeskolen afd. Søndre) har altid været med
Søndre skole har altid været repræsenteret i volleyballturneringen. I 1978 dannedes et hold bestående af lærerne Anne Marie Andersen, Inger Madsen, Kristian Hansen (mangeårig formand for GFI), Arne Høj, Stig Møller og Ole Søbye. De to sidstnævnte spiller stadig med på holdet, som nu hedder ”SLM Conduct”, og som er forstærket med ”yngre” spillere fra SKIF (Stenderup Krogager Idrætsforenings volleyballafdeling).  Søndre Skole tilmeldte i sin tid et hold mere: ”Stjerneholdet”, som stadig repræsenterer skolen efter ca. 40 år.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)