Månedens bog på bibliotekerne i Billund Kommune

Billund Bibliotekerne

På bibliotekerne i Magion i Grindsted og i Sdr. Omme:

Bargums synder af Sofie Malmborg
Historisk roman der foregår i 1700-tallet, og fortælles i to spor. I det ene følger vi handelsmanden Frederik Bargum og i det andet hans datter Rebecca.

Bargum er en opportunistisk forretningsfører, der hele tiden drømmer om mere rigdom for mindre arbejde. På et tidspunkt stifter han kendskab til datidens allerbedste handelsvare, nemlig slaver, som fragtes fra Afrika til sukkerplantagerne i Dansk Vestindien. Som med alle andre af Bargums ideer går slaveeventyret ikke som planlagt, og Bargum og hans kone må flygte ud af Danmark uden deres dengang 5-årige datter Rebecca.

I historiens andet spor følger vi den nu voksne Rebecca, der er gået i gang med at lede efter sine forældres hemmeligheder for at få svar på, hvorfor de forlod hende, da hun kun var en lille pige.

Bargums synder er Sofie Malmborgs debutromanen og vandt i 2020 bogforums debutantpris.

PR-Foto

På bibliotekerne i Billund og Vorbasse:

Manden som elskede Sibirien af Roy Jacobsen
Hvorfor skal man læse en bog om en tysk botaniker, der rejser rundt og samler sommerfugle i Sibirien i 1800-tallet?

Det skal man, fordi det er en fantastisk fortælling om et helt fantastisk liv, og så er den skrevet af den supergode norske forfatter Roy Jacobsen. Bogen fortæller også om, hvordan det gamle manuskript kom for dagens lys, og hvad der siden skete.

Selve historien skildrer forskeren, der rejser rundt i de vilde og farlige sibiriske landskaber og noterer sig alt hvad han ser af spændende dyr og fremmede folkeslag, for ikke at glemme de enorme mængder af ting, som han præparerer og sender hjem til Tyskland. Noget ender på museer, men meget sælges til højstbydende, da det er den måde hans ture bliver finansieret. Hans tilgang til dyrene er af gode grunde ret hårdhændet, men samtidig får man et fint indtryk af, hvor meget han elsker naturen og landskabet.

Historien er illustreret med hans fine farvetegninger af især sommerfugle og med lidt naive billeder af indfødte og landskaber.

PR-Foto