Wutomi genbrug mangler varmt børnetøj

Ketty Søgaard - Foto: René Lind Gammelmark

Den 1. september 2022 startede Ketty Søgaard som leder af Wutomi Genbrug på Fælledvej i Grindsted.

Det har været spændende at arbejde sammen med de mange dygtige frivillige medarbejdere, der virkelig tager ansvar. De har hvert sit vareområde de tager ansvar for. Det går rigtig godt.

Det er gået meget op for Ketty Søgaard efter hun er “landet med begge ben” i Wutomi, at tanken om bæredygtighed betyder så meget. Det er specielt vigtigt lige nu, fordi det er oppe i tiden, ligefrem en trend.  Nyhedsstrømmen er meget fokuseret på genbrug og bæredygtighed. Det kan vi også mærke her i Wutomi Genbrug fortæller Ketty Søgaard.

Det er også meget opmuntrende at høre de historier vi får fortalt af vores kunder, om de er blevet meget glade for et eller andet der har købt i butikken.  En dag kom en dame ind i butikken, hun så en dukkebarnevogn – hun var opvokset sammen med tre brødre, så hun havde aldrig rigtigt lært at lege med  dukker. Nu havde hun fået et barnebarn, en pige – så nu skulle hun til at lære det der med dukker. Barnebarnet var to måneder gammel, så der ville jo gå lidt tid inden barnebarnet ville komme til at trille med dukkevognen, men damen var så glad da hun trillede dukkevognen ud af butikken.  Det kan godt være vi sælger andre folks gamle ting – men vi sælger altså glæde konstaterer Ketty Søgaard. Den type af historier har vi mange eksempler på fortæller hun, og det gør jo en helt varm indeni.

Gavekort
For at understøtte det med bæredygtighed og genbrug, har Wutomi Genbrug introduceret gavekort i butikken. Man køber et gavekort på det beløb man ønsker, så er man med på den nye trend, det at give gavekort til en genbrugsbutik. Det vil Ketty Søgaard gerne fremhæve. De unge er meget glade for at komme i genbrug.  Skaren af kunder er fra de helt unge til pensionister. 

Både unge og ældre
Om lørdagen efter Black Friday havde vi sort tøj til halv pris. Der var nogle mødre med unge piger inde i butikken. De gik fuldstsændig amok da de fandt ud af at de kunne købe sort tøj til halv pris.  Der var en af ginerne en af vores unge frivillige havde pyntet op, og det så en af de unge der så,  Wauw, jeg vil genre købe det hele, for det er sat så godt sammen sagde hun.

Mangler varmt børnetøj
Vi får meget tøj ind, men lige nu er vores største behov noget varmt børnetøj. Det har vi meget underskud af. Det er som om at det varme børnetøj måske i foråret blev sendt til Ukraine – for der er stor efterspørgsel på netop det i butikken i øjeblikket. Alt det vi får ind bliver rykket ned af stativerne med det samme. Derfor opfordrer Ketty Søgaard da også til at hvis man har noget varmt børnetøj i overskud, så vil Wutomi Genbrug meget gerne havde det. Man kan indlevere det i butikken.

Om Wutomi Genbrug
Ketty Søgaard er i Wutomi Genbrug for at støtte et landbrugsprojekt i Mozambique som to unge mennesker fra Vorbasse startede for 10 år siden. Det kører så godt dernede, at de elever de får uddannet dernede tager hjem til deres egne landsbyer for at starte landbrug op – det er hjælp til selvhjælp ! Det giver rigtig god mening, og derfor jeg er her.  Wutomi Genbrug er en lokal butik – vi er ikke med i en stor kæde af genbrugsbutikker, og al vores overskud går direkte til projektet i Mozambique. Vi er en af deres største økonomiske støtter. Der er mellem 20 og 30 frivillige her i Wutomi Genbrug slutter Ketty Søgaard interviewet med Netavisen Grindsted.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)