Julesangen fra Grindsted ”Pynter” stadig på Dansktoppens 1. plads.

Ronnie Flyvbjeg Olesen ved tangenterne leverer musikken til Tommy Thiel Rasmussens skønsang. - Foto: Privatfoto

5 uger på Dansktoppen, første uge som nr. 2 og de seneste 4 uger som nr. 1, er status for julesangen, der tekstmæssig har sin inspiration fra juleoplevelser i og omkring Grindsted, hvor sangens ophavsmand Bruno Jochumsen, har boet siden 1995.   

Hvis sangen igen er nr. 1 næste lørdag den 24. december 2022, vil sangen have indtaget Dansktoppens førsteplads HELE december måned. Og det vil samtidig være 3. gang, at en af Brunos sange rydder 1. pladsen i hele julemåneden, og henviser de øvrige komponister til sekundære placeringer.

I 2019 var det julehittet ”Der er Nisser overalt” sunget af Sanne Mikkelsen, fra Årre, og i 2020 var det sangen med titlen ”Det bedste ved Jul, med Tommy Thiel Rasmussen og Morten Husted på vokal, der lavede samme stunt.

De øvrige komponister af Dansktopsange, må vel sagtens snart være ved af blive tæt af sangskriveren fra Grindsted og Ronnie Flyvbjerg Olesens musikalske venner, som har lavet hhv. de musikalske arrangementer og tryllet på div. instrumentér, på CD’en Brunos Bedste Julesange. Alle sangene findes nemlig på denne udgivelse fra 2018.

Under alle omstændigheder er det et stykke Dansktop historie, vi her er vidne til. Aldrig tidligere har en komponist og tekstforfatter haft samme succes med julesange på Dansktoppen. Faktisk har Julesange generelt haft svært ved at gøre sig gældende på Dansktoppen, som udkom første gang for 54 år siden, og det var dengang med Jørn Hjorting som vært fortæller Bruno Jochumsen.

  

Dansktoppens årsliste

Nytårsaftensdag d. 31.12.22. er den normale Dansktopliste aflyst, og i stedet sender værten Peter Steen, årslisten for 2022. Det er de 30 sange, som har fået de fleste og bedste placeringer i årets løb. Og allerede nu har ”Der Pyntes op” fået point nok, til at være med på Årslisten, der altså sendes på årets sidste dag. Spændende bliver det blot at se, hvor højt den når op på listen.

Brunos Bedste Julesange

Du kan gratis lytte til de 5 julesange fra Brunos digterpen, på div. streaming tjenester eller på hjemmesiden Brunos Bedste Julesange.  

Sådan lytter du til DANSKTOPPEN:

Tænd din DAB radio på P5, eller lyt med online på din mobil eller computer via DR lyd.  Dansktoppen sendes hver lørdag fra kl. 12.15 til 14.00, og selve listen præsenteres mellem kl. 13.03 og 14.00. Og det er også alene i det tidsrum du kan stemme.

Du kan f.eks. bruge dette link, og herefter vælge P5 – https://www.dr.dk/lyd

 

Sådan stemmer du på en Dansktopsang:

Send en sms til 1212, med beskeden Dktop efterfulgt af det nr. sangen har på listen. EKSEMPEL: hvis du vil stemme på nr. 1, skal du altså skrive: Dktop 1, i din besked.