Billund Lufthavn lancerer nye parkeringstiltag i januar

Det nye parkeringshus i Billund Lufthavn blev taget i brug op til efterårsferien 2021 - PR-Foto: Billund Lufthavn /Anette Roien

Bilerne bliver i dag større og større, derfor lancerer lufthavnsparkeringen i Billund nu bredere parkeringspladser. Fra 3. januar 2023 bliver det muligt at reservere XL parkeringspladser i parkeringshuset, og hvis du vil have en fast parkeringsplads, er det nu også en mulighed.

Parkeringspladserne i Billund Lufthavn er allerede større end standardparkeringspladserne i Danmark. De er faktisk 2,5 meter brede nu, hvilket er 20 centimeter bredere end en standardparkeringsplads, men ifølge Peter Rossel, parkeringschef, Apcoa Billund Lufthavn, kan den størrelse også være en udfordring.

Parkeringsbåsene i Danmark har ikke fulgt bilernes størrelsesudvikling i lang tid, og det er årsagen til, at parkanter i Billund Lufthavn fra den 3. januar kan bestille XL parkeringspladser, der er 50 procent større – altså 3,75 meter brede parkeringspladser.

– Bilerne bliver større og større, og hvis der holder to af de store modeller ved siden af hinanden i dag, skal man kante sig ud af bilen. Vi har stor efterspørgsel på større parkeringspladser, så nu har vi klargjort de mest terminalnære parkeringspladser i p-huset og gjort dem 50 procent bredere. Dem kan man nu reservere til ibrugtagning fra og med 3. januar, fastslår Peter Rossel.

VIP-parkering er et andet nyt tiltag efter nytår

Når det nye år bliver skudt i gang, kan parkanter i Billund Lufthavn fremover købe sin egen parkeringsplads og dermed få mere eksklusivitet og reklameplads i et trafikeret område på vej ind i terminalen i Billund Lufthavn.

Parkeringspladserne kan købes for minimum tre måneder af gangen i ét af lufthavnens parkeringshuse. Det er et tilbud, der tidligere er blevet efterspurgt af virksomheder, hvor ejerne og lederne gerne vil gøre det nemt for sig selv, men også så det også kan tilbydes som en medarbejdergode i virksomheden.

Lufthavnsparkeringen i Billund Lufthavn starter med at sætte to til salg, men er villige til at øge yderligere, hvis interessen er der. Og det er der store forventninger til.

– Med en VIP-parkering får du en terminalnær parkering i p-huset med mulighed for eget logo på gulvet og på væggen, derudover er der en reklamevæg, hvor virksomheden kan have et budskab til at stå. Og så vil parkeringspladsen altid stå klar, fordi der skal bruges en fjernbetjening til at fjerne stolpen, der blokerer indgangen, siger Peter Rossel og fortsætter:

– Vi har mange faste kunder i parkeringshuset, og de første to pladser bliver lavet netop på baggrund af en efterspørgsel. Men hvis der er flere, der vil have en fast parkeringsplads, kan vi hurtigt lave to, fem eller 20 mere. Men nu tester vi det lige af først.

Faktaboks: Apcoa Flow gør det let at adskille erhvervskreditkort og privat kreditkort

Apcoa Flow er en betalingsapp til parkering, og når den er downloadet på telefonen, kan betalingen ske direkte derfra. Det er muligt at vælge, hvilket kreditkort betalingen skal trækkes fra, så det er let at adskille parkeringsbetaling til erhvervsrejser og private rejser.

Faktaboks: Billund Lufthavns parkering i tal

I Billund Lufthavn er der 14.000 parkeringspladser, hvoraf 2.300 af dem er i parkeringshus. Alle arealer bliver overvåget af mere end 300 videokameraer døgnet rundt alle årets 365 dage.

Hvis uheldet er ude, og der er brug for starthjælp tilbydes det gratis af lufthavnsparkeringen, der døgnbemander parkeringsområderne skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.