Nytårshilsen fra Billund Kommune og borgmester Stephanie Storbank

Borgmester Stephanie Storbank - PR-Foto: Billund Kommune/Martin Ravn

2022 blev året, hvor jeg fik lov til at blive borgmester for Billund Kommune. Det er et år, jeg ser tilbage på med stor glæde, for jeg synes, der er sket mange gode ting i kommunen.

For det første blev 2022 året, hvor corona endelig begyndte at fylde mindre i samfundet. Desværre tog en ny krise hurtigt over, da Rusland invaderede Ukraine. Det mærkede vi også i Billund Kommune, hvor vi ligesom resten af landet fik travlt med at finde ud af, hvordan vi kunne tage imod ukrainske flygtninge. Det blev heldigvis nemmere med hjælp fra borgerne i kommunen. Der skal derfor lyde en stor ros og tak til alle de borgere i Billund Kommune, der på imponerende vis åbnede deres hjerter og hjem for de ukrainske flygtninge.

Heldigvis betød coronaens tilbagetog, at vi i 2022 kunne samles til arrangementer, som vi har savnet de seneste år. Et år med mange gode arrangementer blev skudt i gang med, at vi i Billund Kommune endelig kunne fejre, at vi i 10 år har været Børnenes Hovedstad med ambitionen om at være det bedste sted i verden for familier med børn. Det blev fejret med fint besøg af H.K.H. Kronprinsesse Mary, der blev vist rundt af nogle af vores lokale børn. Vi glæder os til det fortsatte arbejde med at fremme vores børns udvikling og læring og med at inddrage børn i 2023.

2022 var også et stort år for mange danskere, da Tour de France kom til Danmark. I Billund Kommune varmede de yngste op til touren, da cykelløbet for børn, Kids Tour, var forbi Grindsted i maj.

Lidt senere på året kunne vi igen glædes over en masse aktive børn i Børnenes Hovedstad. I juni kunne vi endelig afholde Skole OL Finalen fysisk i Billund, og det gik over al forventning. Vi havde besøg af glade og dygtige børn fra hele Danmark, og børn fra vores egne skoler endte også med at tage medaljer med hjem alle dage. Vi var dog aldrig lykkedes med Skole OL Finalen, hvis ikke det var for alle de dygtige frivillige, der sørgede for, at det hele gik, som det skulle. Dem skal der derfor også lyde en stor tak til. Vi glæder os til endnu en Skole OL Finale i 2023 og håber på at se endnu flere glade børn og dygtige frivillige til næste år.

I september havde vi også besøg af Børnenes Topmøde på rådhuset, hvor jeg fik lov til at byde de 80 børn fra hele verden velkommen og senere fik besøg af dem alle sammen på mit kontor. Der var fyldt på borgmesterkontoret – både af dygtige børn, gode spørgsmål og spændende håb for fremtiden.

Noget andet stort for Børnenes Hovedstad er, at vi i 2022 fik et ungeråd i Billund Kommune. De unge mennesker i Ungerådet skal være med til at sikre, at børn og unges stemmer bliver hørt, når der skal tages beslutninger – og de skal være med til at sætte fokus på, hvad børn og unge savner i vores kommune. De er allerede gået i gang med det vigtige arbejde, og vi glæder os meget til at samarbejde mere med dem i 2023 og til at se, hvad de kommer frem til.

I 2022 blev Grindsted også godkendt af Bolig- og Planstyrelsen som én af de 14 byer i projektet ”Frie bymidter”. Det betyder, at vi nu har bedre mulighed for at skabe mere liv i Grindsted bymidte. Lige nu gør vi det ved, at vi er i gang med GrindSTEDET og har åbnet et testcenter i det gamle hotel på Borgergade 1. Her kan borgere komme forbi og være med til at give deres input til, hvordan vi skaber mere liv i bymidten.

Billund Kommune er en kommune i udvikling – i 2022 havnede vi i top 3 for ejendomsvenlighed, top 10 for erhvervsvenlighed, og så rundede vi for første gang borger nummer 27.000 i kommunen. I 2023 vil vi fortsat arbejde på at være en god kommune at bygge, bo og være virksomhed i.

Når jeg ser tilbage på mit første år som borgmester i Billund Kommune, synes jeg, der er mange gode ting at se tilbage på. Det er en kommune, jeg er stolt af at være borgmester for, og som jeg ser frem til at være borgmester for igen i 2023 og forhåbentlig mange år frem. I 2023 kan vi også se frem til mange gode ting – bl.a. får vi endnu engang lov til at være værter for Skole OL Finalen, og vi skal arbejde endnu mere sammen med Ungerådet.

Jeg glæder mig til 2023 og ønsker alle borgere i Billund Kommune et godt og lykkebringende nytår skriver Borgmester Stephanie Storbank i talen.