Pas på falske telefonopkald – svindlerne er altid på spil

Foto: PIxabay.com

På Netavisen Grindsted får vi ofte henvendelser fra læsere – og denne artikel er skrevet på foranledning af en læserhenvendelse.

En borger i Billund Kommune er blevet ringet op to gange indenfor en uge fra folk der vil svindle eller have penge ud af borgeren. Det første opkald kom fra et hemmeligt nummer, mens det andet nummer var 3136 1448 (1448 er ofte brugt i Politiets telefonnumre).

Borgeren kontaktede Sydøstjyllands Politi, der kunne oplyse borgeren om at hele telefonnummeret 3136 1448 er falsk, og at de første fire cifre i telefonnummeret er blevet ændret mange gange efterhånden, hvilket afsenderen selv kan gøre. De sidste fire cifre – 1448 er meget brugte.

Hvis du modtager et opkald, så lad være med at opgive koder og lignende, hverken til homebanking, Mit-IT / Nem ID eller andet. Hverken banker, Politiet eller andre offentlige myndigheder vil ringe og spørge til det.  Du kan være 100% sikker på at det er svindel når du bliver spurgt om den slags.

Der er også i perioder folk der får et opkald fra “Microsoft”, hvor en person fortæller at du har problemer med din computer, at den sender noget snavs eller lignende ud, og at supporteren fra “Microsoft” gerne vil hjælpe dig med at få det fjernet. Det kræver bare at han får lov til at gå på via fjernsupport, så han fra hans kontorplads kan styre din computer…. Det må du ALDRIG gøre, for Microsoft kontakter ALDRIG folk selv.  Lad ikke andre lave fjernsupport på din computer, med mindre det er en du kender godt. 

 

 

I oktober 2022 bragte Politiet en artikel på deres hjemmeside – klik på linket herunder for at læse mere.

https://politi.dk/national-enhed-for-saerlig-kriminalitet/nyhedsliste/aeldre-svindles-for-millioner-over-telefonen/2022/10/10