Dobbelt Robert nominering til Grindsted-dreng

Michael Graversen - Foto: René Lind Gammelmark

Michael Graversen der er født og opvokset i Grindsted er blevet nomineret til to Robert priser.

Robert Prisen er Danmarks mest vægtige filmpris og samtidig også den vigtige, Robert er film- og tv-branchens pris.

Michael Graversen fortæller at det er en drøm der er gået i opfyldelse. Robert er Danmarks bud på en Oscar og både personligt og på filmenes vegne en kæmpe anerkendelse, som jeg er enrom stolt af. Det er en anerkendelse af Michaels arbejde. Han har kæmpet en lang kamp for at blive instruktør og lave dokumentarfilm. Michael fik tre afslag fra den danske filmskole og kom kun ind på den engelske på et afbud. Her var der ikke mange som troede på Michael, men hvis man brænder for noget, må man tage den lange kamp mener Michael Graversen.

Michael Graversen modtog Politikens ærespris (Special Mention) til årets Cph:Dox og har tidliger vundet priser ved filmfestivaller, men Robert nomineringen er noget helt specielt.

Jeg har forskellige projekter i udvikling, blandt andet en “hundefilm”, inspireret af Agility miljøet, som min mor Astrid er en del af i “Mr. Graversen”, og et større familie/flygtningedrama som forhåbentligt går i produktion i åpr. Og så skal jeg til Libanon og filme deres basket landshold, som giver landet håb i en krisesituation fortæller Michael Graversen.

Den ene er for Bedste dokumentar – for “Mr. Graversen” der foregår i Grindsted.

De andre der er nomineret i denne kategori er:
Into the Ice
Et hus af splinter
The Lost Leonardo
Siunissaq – Det sidste menneske

 

Den anden er for Bedste korte dokumentar “Ghost of Moria”

De andre der er nomineret i denne kategori er:
Organiseret vildskab
Vores børnehjem
En film der måske handler om fremtiden
Under havet

 

Robert priserne bliver uddelt lørdag den 4. februar 2023 på Tivoli Hotel i København.

Du kan læse mere om Robert prisen her – og se alle de nominerede

Om Robert prisen

Den grafisk markante Robert statuette er muligvis lille af format, men den vejer tungt i form og betydning for alle film- og tv-professionelle herhjemme. Det er nemlig deres kollegaer i FilmAkademiet, der nominerer og vælger modtagerne af den prestigefulde pris. 

FilmAkademiet har som formål at fremme filmkunsten i Danmark, og uddelingen af de eftertragtede Robert-priser er det årlige højdepunkt for medlemmerne og branchen. Priserne har været uddelt hvert år siden 1984 til de der har udmærket sig inden for de filmfaglige discipliner i det forgangne år.

FilmAkademiet blev stiftet i 1982 og Robert-prisen kan i baggrund og fundats sammenlignes med den amerikanske Oscar, den franske César og den engelske BAFTA. Tv-kategorierne blev tilføjet i 2012.

Statuetten har navn efter dens formgiver, den internationalt anerkendte modernist Robert Jacobsen, som også var en stor filmelsker. 

Det er kun personer som arbejder professionelt i film- og tv-branchen som kan blive medlemmer af FilmAkademiet. Det er de over 2300 medlemmer der indstiller, hvilke film, tv-serier og fagfolk, der skal nomineres, ligesom de i sidste ende stemmer om, hvem der skal modtage Robert-priserne inden for en bred vifte af de filmiske discipliner. Nomineringerne offentliggøres primo januar og prisuddelingen finder sted hvert år i starten af året.