Forårskoncerter for enhver smag på den nye scene Centralen i Grindsted

UKH Centralen åbnede med et brag af en koncert med Pind og Nella. Foto: EpicBooking

Unge- og Kulturhuset (UKH) i Grindsted har skabt en ny scene, Centralen, i Billund Kommune for originalmusik.

UKH blev taget i brug sidste år, og nu kan Centralen præsentere sit allerførste koncertprogram. Det spænder vidt, lige fra en meditativ yogakoncert med Tigeroak til rock med radiohittende PATINA.

“Der er noget for enhver smag så alle musikinteresserede kan få en oplevelse. Vi er stolte af at kunne præsentere et aktuelt og højkvalitets program,” fortæller leder af UKH, Mathilde Tougaard Hansen i en pressemeddelelse.

Unge skal med ind i maskinrummet

Visionen i Centralen er, at den unge bevægelse skal være med til skabe scenen og dens indhold. De unge skal være med til at booke deres favoritband i booking-crewet, lære at lave lys, lyd, være fotograf, stå i baren eller entréen og være med til at udtænke nye koncepter og idéer. Vores frivillige kommer til at sætte Grindsted på det kulturelle landkort og er med til at skabe det fedeste spillested i byen.

“Udover at vi bygger et fedt fællesskab op, kommer man til at få en masse erfaring med at arbejde med kultur – det kan bruges hele livet,” understreger leder af UKH, Mathilde Tougaard Hansen.

“Vores nye seje booking-crew har faktisk allerede sat deres aftryk på dette forårsprogram og planlagt deres første koncert med Drengestreger d. 4. maj, hvor de selv har stået for alt den praktiske og økonomiske kontakt med bandet. Vi regner med mange flere koncerter planlagt og gennemført af de unge. Vi er her til at hjælpe og støtte dem,” siger eventkoordinator, Søren Raaschou.

Fremover vil flere unge få mulighed for at være med i booking-crewet, hvor alle får et ansvar for lige præcis den koncert de gerne vil være en del af. Det skal være med til at give dem ægte erfaring med at arbejde med musik og kultur. Både fordi det er fedt her og nu, men også fordi det er en erfaring om samarbejde og kreativitet, der kan bruges resten af livet.

Den 18. januar kl. 16 – 18 afholdes det første uforpligtende intromøde for nye frivillige i UKH. Her kan man høre mere om arbejdsopgaverne og de goder, der knytter sig til at være frivillig i huset.

Centralens forårsprogram: 

20/1 – Berg (Support: Flammen) 

21/1 – Tigeroak (Yogakoncert) 

03/3 – Mirja Klippel 

16/3 – PATINA 

28/4 – ELBA 

04/5 – Drengestreger 

16/6 – Cindy Chiche (Support: Gunilla) 

Fakta om UKH

  • UKHs scene Centralen har fokus på musikken, men man kan afholde alle former for kulturaktiviteter. Der er fokus på musik, der tiltaler de unge, men alle aldersgrupper er velkomne.
  • I UKH finder man Ungdomsskolen, SSP samt UKH’s egen administration, som har kontorer og aktiviteter i huset. Desuden bruger Kulturskolen, Lynghedeskolen og andre aktører UKH til bl.a. undervisning og arrangementer.
  • Leder af Unge- og Kulturhuset, Mathilde Tougaard Hansen, kan kontaktes på mto@billund.dk eller 72131657.
  • Intro for nye frivillige d. 18. januar kl. 16-18 i Centralen – Tinghusgade 9B, 7200 Grindsted
  • UKH’s koncerter og andre aktiviteter annonceres på Facebook
  • https://www.facebook.com/UKHGrindsted/
  • www.UKH-Grindsted.dk