På fredag fylder Borgmester Stephanie Storbank 40 år

Stephanie Storbank, borgmester i Billund Kommune, fylder 40 år, fredag den 20. januar. Foto: Billund Kommune

Fredag den 20. januar fylder borgmesteren i Billund Kommune, Stephanie Storbank, 40 år.

Fredag den 20. januar fylder borgmesteren i Billund Kommune, Stephanie Storbank, 40 år. Stephanie Storbank er i gang med sin første periode som borgmester.

Hun blev valgt til Billund Kommunalbestyrelse i 2017 og sad i hendes første valgperiode som formand for kommunens Unge- og Kulturudvalg.

Efter valget i 2021 overtog hun borgmesterstolen fra Ib Kristensen, der stoppede efter 20 år som borgmester.

Fremtidens Legeplads og Børnenes Hovedstad

En af Stephanie Storbanks store opgaver i det første år som borgmester har været Billund Kommunes 2030-plan ”Fremtidens Legeplads”, som sætter ambitiøse mål for stærke byer i hele kommunen, rettidig velfærd til alle borgere og vokseværk i erhvervslivet.

Planen hviler på kommunens flagskib, Børnenes Hovedstad. En vision om at gøre Billund til det bedste sted at bo for børn og familier med børn.

Visionen deler kommunen med LEGO Fonden, og over de sidste ti år har samarbejdet medført en fysisk forvandling af Billund til en by i børnehøjde. Visionen har også medført en anderledes tankegang til læring og arbejde på tværs af hele kommunen – blandt andet i tiltag som Playful Learning og Playful Working, hvor børn, skoleelever og kommunens egne ansatte eksperimenterer med en legende tilgang til læring og arbejde i hverdagen.

Arbejdet med og for børn førte i 2020 til, at UNICEF anerkendte Billund Kommune som Danmarks første Børnevenlig By og Kommune.

Nyder naturoplevelser

Stephanie Storbank er født i Brande og opvokset i Holstebro. Hun er uddannet sygeplejerske og har en kandidat i pædagogisk psykologi fra Aarhus Universitet.

Privat er Stephanie Storbank gift med Kenneth og sammen har de tre sønner i alderen 11-16 år. Begge sætter meget pris på naturoplevelser og aktiviteter i naturen og bor derfor omgivet af skov, eng og en masse dyr i bedste ”vild med vilje”-stil lidt uden for Stenderup-Krogager. Fritiden bruges på golf, vandreture og bøger.