Samskabelsesprojekter kommer alle til gode

Foto: Johnny Madsen, jmd.dk

Af Marianne Thorø

Hvad er det når Capital of Children i Billund siger de “samskaber” med børn?
Det spørgsmål forsøgte direktøren for CoC Playful Minds, Charlotte Sahl-Madsen at sætte ord på i sin tale ved gårsdagens nytårskur i organisationens lokaler på Kløvermarken.

– Det er når elever fra Filskov Friskole udvikler et såkaldt samskabelsestårn – et nyt super spændende mødested i Travbyen. Eller når hele 7. årgang på BillundSkolen inspirerer de arkitekter, der tegner Play Campus i Travbyen. Det er når de yngste elever fra ISB planter træer, og de lidt ældre anlægger fælles haver som alle er velkomne til at bruge, og når de indsamler frø fra vilde planter og sår dem i Travbyen, lød det fra Charlotte Sahl-Madsen, der fortsatte:

– Det er når FDF’ere udtænker et nyt hyggested med shelters- og bålfaciliteter og når 4. årgang fra BillundSkolen designer og bygger en forhindrings- og en bevægelsesbane. Det er også når forpladsen foran Billund Idrætscenter designes af elever fra Hejnsvig Skole – og ikke mindst da børn fra Gaarden og Billund Kulturskole samskabte Sans Billund – de flotte skulpturer, der ses ved indfaldsvejene til Billund, lød det fra CoC-direktøren.

I talen fastslog hun også at de mange projekter er samskabt med børn og unge fra Billund kommune, men kan benyttes af alle. Uanset alder.

Charlotte Sahl-Madsen kom også ind på at CoC også har haft samskabelsesprocesser med Handicaprådet i Billund kommune for at komme med kreative bud på at gøre livet lettere også for handicappede i kommunen.

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)