Engsøløbet flytter tilbage !

Arkivfoto: René Lind Gammelmark

Afstemning blandt løberne sender løbet tilbage til søndag formiddag

Det blev ved forsøget med at flytte egnens ældste motionsløb, Engsøløbet i Grindsted, til en hverdagsaften. For efter en afstemning blandt deltagerne i 2022-udgaven af løbet flytter løbet til sommer tilbage til sin vante termin gennem flere årtier, første søndag i juni kl. 10.30. I år den 4. juni skriver løbschef Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.

  • Næsten to af tre i afstemningen stemte for at rykke tilbage til vores gamle termin, og vi går med flertallet. Vi vil gerne genrejse vort gamle løb for alvor efter to dyre års Corona pause i 2020 og 2021 og syntes, det kunne være både nyttigt og sjovt at spørge løberne til råds. Vi er glade for løbernes interesse for afstemningen, for den klare afgørelse – og ikke mindst for, at næsten alle lovede at komme, uanset om det blev weekend eller hverdag, lyder kommentaren fra den utraditionelle afstemning fra løbsleder Erik Holme Bertelsen.

Afstemningen blev gennemført dels ved direkte mails til løberne i 2022-udgaven af løbet, dels i Facebookgruppen Engsøløbet 2023, som er åben for alle.

I forbindelse med afstemningen trak arrangørerne lod om tre flasker god rødvin blandt besvarelserne, uanset hvilken termin, løberne stemte på, så tre løbere kan glæde sig over nogle gode dråber til gengæld for ulejligheden her i den mørke vinter.

  • I samarbejde med vor trofaste hovedsponsor, Vestjysk Bank, arbejder vi på at genrejse vort gode gamle Engsøløb, som gennem årtier har været egnens største. Vi var godt klare over, at konkurrencen fra andre løb er hård, så det ville blive svært at nå tilbage på før Corona niveauet. I år er målet en klar fremgang i antallet af løbere. I hvert fald skal vi helst nå 400, for det er minimumsantallet, som vi betaler for tidtagning hos Sportstiming.dk, hvor man også skal melde til, udtaler løbslederen.
  • Med flytningen tilbage til søndag formiddag med god tid efter løbeturen håber vi at tiltrække nogle af de mange firmahold, som tidligere har befolket græsplænen bag Lynghallen med store fællesgrills i solskin til en rigtig gang løber-efterhygge, slutter løbslederen.

 

Fakta

Engsøløbet søndag den 4. juni kl. 10.30 bliver det 47. i rækken.

Atletikklubben Heden og Grindsted Motion arrangerer i fællesskab.

Det første Engsøløb i 1976 samlede beskedne 60 løbere, og løbet var ganske lille i resten af sit første årti. Men da motionsbølgen rullede i 1980’erne, voksede Engsøløbet til det klart største i en større omegn. Ved 25 års jubilæumsløbet i 2000 var det endda Midtjyllands største med 1.846 deltagere, heraf mange fra firma-, skole- og familie hold.

Før de to års Corona pause, i 2019, fuldførte knap 600 løbere. I 2022 deltog 327.

To ruter, klassikeren på 7,5 km samt den korte 2 km-rute for begyndere og hurtigløbere.

Tilmelding på sportstiming.dk senes den 1. juni.

 

Mere info på Facebookgruppen Engsøløbet 2023.