Bladcentralen fordobler antallet af spilleautomater

Foto: René Lind Gammelmark

Den 23. december lukkede Benny Petersen sin kiosk, Bladcentralen på Birketorvet i Grindsted

Kiosken blev lukket for at få tid til at lave en renovering – og en ny større afdeling med spillemaskiner. Han startede på projektet i 2019 – men Benny er aldrig blevet færdig med det – så nu var det på tide at få det gjort færdigt.  

Benny Petersen fra Bladcentralen på Birketorvet i Grindsted – Foto: René Lind Gammelmark

I den ende af Kiosken der vender ud mod Borgergade og over mod Profil Optik var der tidligere nogle vinduer ind til et rum der blev benyttet til udstilling.

Bennys plan var egentlig at få bygget spillelokaler i det område der var overbygget udenfor kiosken, men det satte Corona pandemien en stopper for, og i dag er han egentlig glad for at han gik  i gang med plan b i stedet for. 

Nyt el og nyt loft – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark

Vinduerne er blevet dækket af, og gulvet der gik helt op i vinduethøjde er brækket op. Benny Petersen og hans kone har sat nye beklædningsplader op indvendigt, så det det nye lokale er blevet tyverisikret. Der er også blevet isoleret. Medarbejdere fra Elektriker Finn Lauridsen har lavet nyt strøm i lokalet, mens Tømrermester Martin Moen og personale har sat loft op og i øjeblikket er i fuld gang med at lægge gulvbeklædningen.  Benny foretrækker lokal arbejdskraft og håndværkere, hvilket også er et bevidst valg – også for at holde gang i byens erhvervsliv.

Tømreren var i fuld gang med at lægge gulvbelægning – Foto: René Lind Gammelmark

Hvorfor nu det ?
Benny Petersen fortæller at som tingene er med krise mv. er det svært at holde liv i de små kiosker rundt om i landet, hvor der de senere år er forsvundet mange af netop den type kiosk som Benny de sidste 7½ år har drevet på Birketorvet i Grindsted.  Benny havde i forvejen Tips og Lotto, salg af tobak, øl, vin og vand samt is, og kunne se en fordel i at fordoble antallet af spillemaskiner, så han nu kommer op på i alt 20 stk. Det er noget af det vi har en mulighed for at tjene penge på, så derfor gør jeg det fortæller han. Hvis ikke der var spillemaskiner var der ikke nogen kiosk her længere konstaterer han.

Den 1. februar åbner Bladcentralen med de 20 spillemaskiner og alle de velkendte kioskvarer og drikkevarer kunderne er vant til at kunne købe i kiosken. Planen er at i den modsatte ende af kiosken skal der laves en ny væg – for Benny har en ny leverandør der gerne vil have nogle varer ind i Bladcentralen.