Simon vandt guld til DM I Skills 2023

Simon Plauborg vandt Guld til DM i Skills - Foto: Sophia Hviid

 


Simon Plauborg der oprindelig kommer fra Krogager vandt guldmedalje i DM i Skills 2023 der blev afviklet i Fredericia.

Simon bor i Skjern og er i gang med en 4½ årig uddannelse som VVS og Energispecialist hos Hanning VVS ApS. Han er tilknyttet Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasier.

Det var en glad, men træt Simon Netavisen Grindsteds redaktør talte med lørdag eftermiddag.

Simon fortæller at det var tre dage med knald på, 

Man får en opgave udleveret en måned før selve mesterskaberne foregår, så man kan træne alt det man vil indtil. Dagen før det starter bliver der så ændret op til 30% på opgaven – det betyder at man ikke kan forberede sig på hele opgaven. 

 

Vi fik tre moduler vi skulle lave:

Et teknikrum, et badeværelse og en stue. Der var nøje afsat tid til hvert rum. Det jeg synes var sværest, var det tidspres vi havde fortæller Simon – der mener det skulle gå rigtig stærkt. Man skulle jo også passe på at det ikke gik så hurtigt at der blev lavet fejl – så det er lige med at finde balancen.

Simon er glad, lettet og stolt over guldmedaljen, og hans arbejdsgiver har jo hjulpet ham og givet han gode muligheder og støttet ham igennem læretiden.

Simon er født og opvokset i Stenderup-Krogager. Den 2. februar 2024 er Simon udlært. Når jeg er udlært vil jeg fortsætte i faget, men kunne måske tænke mig et halvt år på højskole – men vil helt sikkert fortsætte i faget.

 

Omkring 300 deltagere

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, og i år blev det afholdt i Messe C i Fredericia. Omkring 300 unge var med som deltagere og kæmpede inden for de forskellige fag om at blive landets bedste industritekniker, bager, gulvlægger, møbelpolstrer og så videre.

”Jeg har til dette DM set nogle fuldstændig dedikerede unge mennesker, som bringer en glæde over at være her med sig. Det er virkelig de bedste af de bedste, og det giver en positiv ånd blandt alle de mange mennesker, der har været forbi gennem de sidste tre dage.

En positiv ånd over for det at tage en erhvervsuddannelse,” sagde Søren Heisel, formand for SkillsDenmark efter et veloverstået DM og et møde med alle de glade vindere.

 

Viser hvad de enkelte deltagere kan

DM i Skills er altid en unik demonstration af, hvad de enkelte fag kan, men Søren Heisel bemærkede, at det i år blev ekstra tydeligt, hvordan unge faglærte også går forrest i forhold til den grønne dagsorden.

”Skills er helt klart blevet mere grønt.  På erhvervsuddannelserne rundt i landet har man stor fokus på bæredygtighed, og det kunne man også se på mange af konkurrencestandene. 

Her blev vejet affald, brugt genbrugsmaterialer, minimeret brugen af plastic og så videre. Det er her, den grønne indstilling starter,” forklarede Søren Heisel.

 

Nye målgrupper inviteret med

Han glædede sig også over, at nye målgrupper var inviteret med til DM i Skills 2023.

”Vi har denne gang både haft en særlig konkurrence for FGU-elever og haft elever fra det almene gymnasium på rundtur. Og de foreløbige evalueringer viser, at folk ændrer holdning, når de har været med til Skills.

Og det er jo lige præcis det, vi er her for. Så disse nye grene på træet skal vandes, så Skills bliver ved med at udvikle sig,” lød det fra Søren Heisel i en pressemeddelelse fra SkillsDenmark.