Rejsegilde på ny tilbygning på Filskov Friskole og Børnehave

Foto: Filskov Friskole

Torsdag den 9. februar 2023 blev der afholdt rejsegilde på den nye tilbygning på Filskov Friskole, der gerne skal stå helt klar til skolestart i august. Alle håndværkere, frivillige, sponsorer, fonde og interessenter blev behørigt takket med taler og pølsevogn. Alt personale, skole- og børnehavebørn var selvfølgelig inviteret med til denne store dag.

Det er gået stærkt siden den første spadestik, og det er vildt vi står her i dag, så tæt på et færdigt projekt skriver skolen.

Den nye skolebygning er med til at fremtidssikre skolen, og ambitionen er, at det er et nyt samlingssted til særlige praktiske, kreative-, og håndværksrelaterede fag, samt til fysik/biologi og e-sport. Håbet er, at andre uden for skolen vil kunne bruge de nye faciliteter. Her snakker vi blandt andet om ungdomsklub, aftenskole og evt. et senior-hus.

Der er stor tilkendegivelse for den nye tilbygning fra byens  borgere, hvilket ikke undrer os, da vi er byen med det gode sammenhold, samt det er et projekt der fremtidssikrer vores skole.  

Vi ser gerne at der kommer mere interesse for håndværksfagene, og det krævede at vi fik opdateret vores faciliteter og udstyr. Vores skole er den gamle folkeskole. Det betyder også, at på nogle områder har vi ikke været vi ikke up to date med nutiden. Det bliver vi nu. Vi kan nu sætte et fokus ind på at få skabt og opbygget en interesse for håndværkerfagene, og gerne allerede i grundskolen. Der er mangel på børn og unge der interesserer sig for det, at blive håndværker. Det vil vi gerne være medvirkende til at få ændret. Børnene skal introduceres for alle mulige former for undervisning, der gør, at når de skal videre fra 9 klasse, kan erhvervsuddannelser være en del af mulighederne.

Vi er stolte over det store arbejde der er lagt i hele projektet, og alle de frivillige der har gået i alt slags vejr og er skyld i, vi står så tæt på målet her i dag.

Vi er dybt taknemmelig for alle dem, som har ydet støtte, enten i form af sponsorat, fondsmidler, frivillig arbejdskraft eller på anden vis har været en del af foretagendet.

Borgmester Stephanie Storbank deltog i rejsegildet
Til rejsegildet holdt Stephanie Storbank en tale om fællesskab og sammenhold, hvor talen var lavet i børnehøjde. Hun fortalte om, at hun glæder sig til at komme for at se den færdige bygning, så man virkelig kan se hvor stor og vigtigt skolebygningen bliver for Skolen.

Alle frivillige, sponsorer og dem som er en del af det store byggeri, fik anerkendelse, og som borgmesteren sagde, så er det en bygning der bliver snakket om i kommunen.

 

Borgmester Stephanie Storbank deltog også i rejsegildet- Foto: Filskov Friskole

 

Claus Junge, som har været uvurderlig i dette projekt, og som vi er dybt taknemmelig for det engagement han har lagt for dagen. Det betyder meget at have sådan en drivkraft til at have styringen på projektet. Claus snakkede om alle de interessenter der er en del af det at få sådan et projekt søsat og færdiggjort. Det være fra arkitekten, sponsorerne, kommunen, banken og vælten af frivillige der knokler for at få det hele til at klappe.

 

Claus Junge holdt tale – Foto: Filskov Friskole

Diana Bjørslev Hansen, vores viceskoleleder fortalte om hvordan det har været at stå som personale og børn og følge bygningen på tæt hold.  Hvordan bygningen dag for dag udviklede sig, og begynder at tage form, til den færdige skolebygning, som vi alle venter på at kunne tage i brug.  Hvor meget de glæder sig til, at få mulighed for at tage lokalerne og faciliteterne i brug. Personale, bestyrelse og børnene glæder sig vildt til det kan blive indviet. Som ved de 2 andre taler blev der sagt tak til alle dem som har været en del af at få det hele til at lykkedes. 

Diana Bjørslev Hansen, viceskolededer – Foto: Filskov Friskole

Det hele sluttede, som traditionen siger ved rejsegilder, at der var pølser og brød. Vi havde fået fat på en pølsevogn som hurtigt fik mættet de mange børn og voksne.

 

Det var en stor dag for hele Filskov Friskole og Børnehave skriver de i en pressemeddelelse.