Vinterferie på MARK Billund Kommunes museer – og Karensminde

Foto: René Lind Gammelmark

 


Fastelavnsfest hele uge 7: hyggelig vinterferie på museet

Hver dag fra kl. 10-16, den 11.-19. februar, fejres ’Festen før fasten’ på Mark | Billund Kommunes Museer.

Krea, skattejagt og ny udstilling for pilfingre

Når man besøger museet i vinterferien, kan man hver dag være med til at lave fastelavnsris, masker og tøndeudsmykning. Gæster, som har været med til at lave fastelavnspynt på museet i løbet af vinterferien får gratis adgang til museet fastelavnssøndag. Man skal blot gemme billet eller kvittering og vise den i billetsalget.

Gæsterne kan også opleve den nye børnevenlige miniudstilling RØR! – tag og føl på historien, med historiske artefakter fra Anden Verdenskrig, som man må pille ved!

På vinterferiens museumsskattejagt kan børnene lære en masse sjove historiefacts om fastelavn.

 

Historisk ølbrygning

Mandag den 13. februar brygger museet øl præcis som i gamle dage. Her kan man opleve brygningen i praksis, og gennem miniudstillingen får man et indblik i ølbrygningens historie i lokalområdet og på Museumsgården Karensminde.

 

Kulturprisvinderen i aktion tirsdag, onsdag og søndag

Oplev vinderen af JydskeVestkystens kulturpris, Støtteforeningen Karensmindes Venner i aktion, når de er med til at gøre fastelavnsdagene ekstra hyggelige tirsdag, onsdag og søndag. Børnene kan udfordre deres håndværksevner i træværkstedet og den gamle smedje. Hele familien kan få en tur i hestevognen og bagefter slippe legebarnet løs, når Vennerne lærer gæsterne gamle selskabslege. Venneforeningen er også med Fastelavnssøndag, som fejres med manér med tøndeslagning, skæg og ballade. Gæster, som har været med til at lave fastelavnspynt på museet i løbet af vinterferien får gratis adgang til museet fastelavnssøndag. Man skal blot gemme billet eller kvittering og vise den i billetsalget.

 

Festen før fasten – mad skal der til

Tirsdag den 14., onsdag den 15. og søndag den 19. februar kl. 11-15 sørger Karensmindes Venner for forplejning i Kaffestuen og Vaffelboden.

Lørdag, søndag og mandag i uge 6 samt torsdag, fredag og lørdag i uge 7 kan man gennem museet bestille sandwich fra Den lille delikatesse i Grindsted. Man henvender sig blot i billetsalget inden kl. 11.30 og bestiller sandwich til hele familien. Museet sørger for afhentning af maden til frokosttid kl. 12.30 og man kan sidde i udstillingsbygningen eller i stakladen og spise sin mad.