Fristen for at indstille kandidater til årets Sports- og Kulturgalla forlænges til og med den 19. februar

Æresprisen : Grethe Hede Jensen - Foto: René Lind Gammelmark

Årets Sports- og kulturgalla løber af stablen fredag den 24. marts 2023 i Billund Idrætscenter. Du kan stadig nå at indstille kandidater – for fristen forlænges nu til og med den 19. februar.

Årets kulturtalent? Årets hold? Eller hvad med årets leder/træner? Kender du nogen inden for kultur- og fritidslivet i Billund Kommune, som fortjener at blive hædret? Så er det med at komme til tasterne. Fristen for at indstille kandidater forlænges nu til og med den 19. februar 2023 skriver Billund Kommune i en pressemeddelelse..

Den forlængede frist sker for at give endnu flere muligheden for at indstille kandidater til hædersbevisninger og de syv priser.

Du kan indstille kandidater til hædersbevisninger for børn/unge og voksne samt de syv priser: Årets hold, Årets leder/træner, Årets kulturtalent, Årets idrætstalent, Årets kulturpris, Årets idrætspris samt Æresprisen 2022. 

En hyldest af både idrætten og kulturen

Sports- og Kulturgalla hylder kulturen og idrætten med uddeling af priser og hædersbevisninger. Publikum kan se frem til et festligt show med underholdning, prisuddelinger, taler, videoklip og andre finurlige indslag – samt lidt lækkert til maven og ganen.

Indstil kandidater:

Læs mere og indstil din kandidat på www.billund.dk/sports-og-kulturgalla

Fakta:

Priser og hædersbevisninger:

Til Sports- og Kulturgalla uddeles hædersbevisninger til både unge under 18 og udøvere over 18, der har opnået ekstraordinære toppræstationer ved DIF-godkendte mesterskaber eller tilsvarende, eller som fortjener en hædersbevisning for deres præstation inden for kulturområdet eller fritidslivet.

Derudover uddeles syv priser:

Årets hold: Kan tildeles et hold, som i det forgangne år har gjort noget ekstraordinært. Prisen er en særlig påskønnelse af holdindsatsen, der har medført unikke præstationer eller handlinger. Alle hold, der er hjemhørende i Billund Kommune, kan foreslås; f.eks. et idrætshold, en spejdertrup, et teaterhold, sammenslutning af frivillige eller en løbeklub.

Årets leder/træner: Kan tildeles en leder eller træner, der fortjener et særligt skulderklap for sin indsats, og som løfter opgaven ud over det sædvanlige; er inspirerende, nytænkende eller på anden vis leverer en bemærkelsesværdig indsats.

Årets kulturtalent: Kan tildeles et kulturtalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin genre.

Årets idrætstalent: Kan tildeles et idrætstalent, der har gjort sig særligt bemærket med sine resultater og udvist særlig vilje, engagement, færdigheder og/eller udviklingspotentiale inden for sin idrætsgren.

Årets kulturpris: Kan tildeles en gruppe, en forening, et kulturelt miljø eller en ildsjæl, der har været med til at igangsætte, fremme eller synliggøre kulturelle aktiviteter i Billund Kommune og derved fremhævet kommunen regionalt eller nationalt.

Årets idrætspris: Kan tildeles et hold eller en enkeltperson for en helt enestående toppræstation inden for sin idrætsgren og derved fremhævet Billund Kommune regionalt eller nationalt.

Æresprisen: Kan tildeles en gruppe, en forening eller en enkeltperson for at have ydet en særlig, gerne flerårig, indsats for fritidslivet, kulturen eller idrætten i Billund Kommune og derved markeret sig på en betydningsfuld måde til glæde for borgerne i Billund Kommune