Over 100.000 gymnaster skal på gulvet til DGI Gymnastiks forårsopvisninger

Foråret står på spring. Og sammen med lunere temperaturer betyder det også højsæson for de traditionsrige forårsopvisninger i gymnastik. DGI Sydvest byder i år på 6 opvisninger rundt om i lokalområdet.

De to af opvisningerne foregår i Grindsted hvor der den 26. februar er Gymnastik premiere i MAGION og den 11. marts er der forårsopvisning i MAGION.

Flere end 100.000 gymnaster fra foreninger, efterskoler og DGI’s landsdelshold byder foråret velkommen og vil vise, hvad de har lært i løbet af sæsonen, når de løber på gulvet over hele landet fra slutningen af februar og frem til april.

 

I DGI Sydvest er der i år 16.003 gymnaster, der skal på gulvet til DGI’s forårsopvisninger.

 

Steffen Bruun Erichsen, gymnastikkonsulent i DGI Sydvest, glæder sig til de mange opvisninger:

”Jeg glæder mig helt vildt til at skyde forårsopvisninger i gang i Sydvest. Forårsopvisningerne er kulminationen på mange timers træning ude i foreningerne, og nu står de på gulvet foran et fantastisk publikum og skal vise, hvad de har arbejdet så hårdt på gennem hele sæsonen” siger Steffen Bruun Erichsen.

 

Hyldest til frivillige

Der er tilmeldt over 3.000 frivillige instruktører og hjælpere på de forskellige hold til forårsopvisningerne, og forårsopvisningerne vil også være en lejlighed til at takke dem og de mange tusinde andre frivillige, der hver eneste dag løfter en stor opgave i foreninger i alle afkroge af landet:

”Det fællesskab, som gymnastikforeninger og tusindvis af andre foreninger landet over repræsenterer, er noget af det stærkeste, som vi overhovedet har. Det er båret af frivillige ildsjæle, der prioriterer deres dyrebare tid, så foreningerne kan hænge sammen. Det er fantastisk smukt og de kan ikke hyldes nok,” siger Hanne Lene Haugaard og fortsætter:

”Om det er gymnastikinstruktøren, formanden i en forening, holdlederen eller hende, der sidder i entréen til lokalopvisningen, så er hver enkelt helt afgørende for, at vi overhovedet har et frivilligt foreningsliv, der giver stærke fællesskaber. Det vil vi gerne hylde ved forårsopvisningerne,” siger formand for DGI Gymnastik Hanne Lene Haugaard.

 

Gymnastikken har plads til alle

Forårsopvisningerne byder på en bred buket af alt det, som gymnastikken kan. Her er de allermindste på gulvet med far eller mor i hånden, mens de laver sanglege eller slår kolbøtter. REP-holdene laver flotte serier og spring mens motionsherrerne og –damerne også viser, hvad de har trænet på hele sæsonen.

Forårsopvisningerne er et godt eksempel på, hvor bredt gymnastikken favner.

Alle bidrager til, at opvisningerne og gymnastikken giver plads til alle aldre og niveauer.

”Uanset alder og niveau, så er det at give opvisning noget helt særligt. Til opvisningerne mødes øvede og begyndere, børn og ældre, unge og voksne. Men suset i maven, det er fælles for dem alle når de skal på gulvet,” siger Hanne Lene Haugaard i en pressemeddelelse.

 

DGI Sydvest holder forårsopvisninger

  • 26. februar: Gymnastikpremiere i Grindsted
  • 3.-5.marts: Forårsopvisning i Ribe
  • 11. marts: Forårsopvisning i Grindsted
  • 11.- 12. marts: Forårsopvisning i Vejen
  • 17.-19. marts: Forårsopvisning i Varde
  • 18.-19. marts: Forårsopvisning i Rødding