I dag åbner Annettes butik: Create Joy

Foto: René Lind Gammelmark

Fredag den 17. februar 2023 kl. 13.00 åbner Annette Lundgaard den kreative butik Create Joy.

I butikken kan man købe alt muligt til papirhobby. Det kan være kort, indbydelser eller scrapbooking (hvis man vil lave noget ekstra ud af de fotos man har liggende fra forskellige ting). Det kan også være at man gerne vil lave noget pynt – noget tredimensionelt. Det har jeg også nogle mærker i butikken som er velegnede til forklarer Annette Lundgaard.

 

Netavisen Grindsteds redaktør var forbi butikken torsdag aften – aftenen inden åbningen for at få et interview med Annette Lundgaard.

 

Åbningsrabat

Du finder butikken på Fælledvej 16 i Grindsted – og åbningen fejres fra kl. 13 til 17 med lidt til den søde tand. Annette giver i den anledning 10% rabat på varerne i butikken. Rabatten på de 10% fortsætter hele weekenden hvor der er åbent lørdag fra 10 til 14, samt søndag fra 13 til 17.

 

Forskellige værktøjer

Jeg har værktøjer til at lege med farver, ting til akvarel. Udgangspunktet kan også være nogle stempler, som man kan stemple og derefter farvelægge, for det er jo ikke alle der er lige gode til at tegne.

 

Har arbejdet med de kreative ting i 25-30 år

Idéen til butikken er ikke helt ny, for Annette har arbejdet med de kreative ting de sidste 25-30 år. Har lavet mange kort og indbydelser og synes det har været sjovt. I efteråret sad Annette og hendes mand Bo og talte om hvad der skulle ske. Rummet butikken ligger i har tidliger huset en indendørs swimmingpool. Poolen har ikke været brugt de sidste mange år, og derfor blev rummet mest brugt som til at opmagasinere forskellige ting.

Der var en scrapbook-webshop der lukkede, og Bo spurgte Annette om hun ikke skulle byde på den. Der var dog andre der havde fået samme idé, så Annette fik aldrig muligheden for at købe webshoppen. Det er Annette egentlig godt tilfreds med, for så fik hun jo muligheden for at bygge en helt ny butik op fra bunden.

 

En fysisk butik

Annette mener at med de kreative ting, er det vigtigt at kunne give kunderne en god vejledning. Jeg har prøvet de fleste af de teknik ting der er her i butikken – så derfor har jeg gode forudsætninger for at give en god vejledning fortæller Annette Lundgaard.

Efter Corona ved jeg, at der er flere der har fundet ud af det med at sætte sig stille og roligt og arbejde med sådan noget her – er godt for helbredet. Både hjerne, hjerte, krop og sind forklarer Annette Lundgaard.

Annette talte med en mand der havde været gået ned med stress – og han fortalte at der var noget af det her der var godt for at modvirke stress.

 

Kan også modvirke ensomhed

Jeg kan også i Create Joy lave nogle events, hvor folk kan mødes og hygge sig sammen. Der er plads til at man kan prøve ting af . Der er et stort værkstedsområde i butikken så folk kan sætte sig ned i ro og mag og prøve tingene af, for at se om det virker for dem.

 

Der er også et lille sofa-arrangement hvor man kan sætte sig og drikke en kop kaffe eller lign. Det kan også være der er to der kører sammen, og den ene gerne vil have lidt tid til at gå og shoppe – så kan den anden jo sidde og hygge med kaffen.

Det er et forsøg på at skabe et butiksmiljø – hvor man også kan sidde og arbejde.

Man kan også leje sig ind til et arrangement, for der er jo nogen der kan nogle andre ting end jeg kan fortæller Annette Lundgaard.

Annette har købt hæve/sænkeborde og kontorstole hos StafetForLivet ‘s lagersalg i Grindsted. På den måde støtter jeg også et godt formål. Det meste af det andet inventar har hun også købt brugt – fordi der er nogen der har lukket. Hvis jeg kan gå ind og gøre noget godt miljømæssigt, så giver det god mening for mig.

 

Der bliver primært weekend åbent

Annette forventer at det mest vil være i weekenderne der vil være åbent. Det kan godt være der kommer en dag ind imellem hvor jeg kan holde åbent en eftermiddag i løbet af ugen. Tiden skal vise hvor stor behov der er for ekstra åbent.

Nu har jeg jo butikken her ved mit hjem, så man kan altid sende en SMS – så kan vi jo se om jeg er hjemme og har mulighed for at åbne for en kunde. Kunderne vil primært kunne se på Facebook og  Instagram hvornår jeg har åbent i butikken fortæller Annette Lundgaard.

Der er masser af gode farver blandt varerne i butikken.

 

Hvorfor Create Joy

Annette har valgt navnet Create Joy (der kommer fra det engelske skab glæde). Hun vil gerne have at man skaber glæde for sig selv når man laver en ting. Men også for den man giver det til. Man kan altid give et kort – det behøver ikke kun at være til fødselsdag. Der er mange muligheder – send et kort til en der er ensom.

 

Er regionsrådspolitiker

Annette Lundgaard blev valgt ind i Regionsrådet i Region Syddanmark ved sidste valg, så der bruger hun også en del tid på det politiske arbejde. Med butikken får hun mulighed for at lave lidt andet. Derud over har nu indgået en freelance-konsulentaftale – hvor hun skal hjælpe menighedsråd til at få en dialog frem. Til at finde vej i det gode fællesskab og samarbejde. Det bliver også spændende.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse (kun pc)