Billedhugger Lene Stevns Jensen udstiller i Billund Centret

PR-Foto: Lene Stevns Jensen

Fra den 8. marts til den 18. april udstiller Billedhugger Lene Stevns Jensen nogle af sine værker i Billund Centret.

Lene’s arbejde er inspireret af mødet med fremmede kulturer og deres forskellige syn på verden omkring os.

Hun har boet i Grønland, været gæst ved Kunstakademiet i Beijing, og har været på studieophold ved Det Danske Institut i Damaskus.

Desuden har Lene arbejdet ved Universitetet i Fairbanks, Alaska og på Svalbard, og været Artist in Residence ved Kunstcenteret i Banff og senere i Duncan, Canada.

 

Fernisering

Onsdag den 8. marts vil der være fernisering kl. 17 i Billund Centrets Forhal, hvor Lene introducerer udstillingen.

 

De forskellige materialer hun bruger giver muligheder og  inspiration

Lene  arbejder mest i stentøj, bronze, tand og rav, som kombineres med tand i smykker eller bruges til små skulpturer. I det hele taget kombinerer hun ofte materialerne.

I stentøj og bronze modellerer Lene blandt andet hvalrosser med tænder skåret i hvalros- eller mammuttand, i bronze fremstiller hun blandt andet Kvindens udvikling fra kvinde til Fuglekvinde – hvor kvinder og Fuglekvinder alle har smykker af mammuttand.

 

I de senere år har Lene modelleret en del større krukker, alle ca. 50 cm høje og forskellige i form og dekoration, men alligevel sammenhængende i udtrykket. Krukkerne kan have hanke, nogle ens, andre forskellige, hestehår kan indgå i dekorationen, og nogle krukker kan fx være modelleret op på tre ben. 

På udstillingen i Billund Centret vises bl.a. et udvalg af de modellerede krukker skriver Billund Kunstforening i en pressemeddelelse.

PR-Foto: Lene Stevns Jensen

PR-Foto: Lene Stevns Jensen

PR-Foto: Lene Stevns Jensen

Du kan læse mere om kunstneren her