Billund Centret fejer 50-års jubilæum

Billund Centret - PR-Foto

Billund Centret åbnede den 15. april 1973

Lørdag den 15. april er det 50 år siden at Billund Centret slog dørene op. Det fejres med en stor jubilæumsfest med masser af musik, fællesspisning, kreative familieaktiviteter m.m.

Billund Centret blev givet til byen som en gave af Edith og Godtfred Kirk Christiansen. Billund Centret har i 50 år fungeret som borgernes hus, og visionen fra 1973 er mere aktuel end nogensinde før: At Billund Centret må blive et samlingssted for alle kommunens borgere, et sted hvor alle aldersklasser mødes. Derfor fejrer vi Billund Centrets 50-års jubilæum med et festligt jubilæumsprogram. Alle er inviteret, og der er aktiviteter for både store og små.

 

50 år med højskolesang

Jubilæumsfesten skydes i gang med et sangforedrag med pianisten Mathias Hammer, som de fleste nok kender fra ’Den klassiske musikquiz’ på DR. Mathias Hammer er velbevandret i den danske musikskat og har blandt andet været en del af højskolesangbogsudvalget. På denne dag vil Mathias Hammer tage os med på en musikalsk rejse, hvor han synger og fortæller om sange fra højskolesangbogen med særligt fokus på årene 1973-2023.

 

Fødselsdagskage og et historisk blik på Billund Centrets fortid og fremtid

Om eftermiddagen inviteres byens borgere til fødselsdagskage. Der vil være gratis kage, kaffe og saftevand til de første 300 besøgende. Mens man nyder fødselsdagskagen, kan man blive klogere på, hvordan byen og centret har udviklet sig gennem de seneste 50 år i den historiske udstilling lavet af Lokalhistorisk Arkiv for Grene Sogn. Historien om Billund Centret bliver herudover udfoldet i et jubilæumsskrift, der udgives i anledning af 50-års jubilæet. Jubilæumsskriftet, der både ser tilbage i tiden og ind i fremtiden mod en gennemgribende revitalisering, er skrevet og redigeret af kunsthistoriker og arkitekturformidler Line Marschner i tæt samarbejde med Jørgen Bruhn og med bidrag fra blandt andre Kjeld og Camilla Kirk Kristiansen.

 

Vi leger og sætter lys på Billund Centret

I løbet af dagen kan du som børnefamilie deltage i forskellige legende og kreative aktiviteter. Vi eksperimenterer med vindtunneller, og ser om vi kan få bordtennisbolde og yoghurtbægere til at flyve. Du kan også være med til at sætte kulør på jubilæumsfesten i den kreative lampeworkshop, hvor vi laver små lamper, som vi hænger op i Billund Centret.

 

Koncert med Martin Brygmann og Billund Kulturskoles musikelever

Om eftermiddagen kan man opleve en festlig koncert med Martin Brygmann, LEGOLAND Billund Garden samt musikelever fra Talent Billund. Til koncerten synger Martin Brygmann nogle af de mange sange, han har skrevet og optrådt med i et utal af sammenhænge gennem sin lange karriere.

PR-Foto

Fællesspisning med underholdning

Aftenprogrammet byder på fællesspisning i teatersalen med underholdning af Billund Pigekantori og BAS – Billund Amatørscene. Nærmere program for aftenen samt billetpris vil blive offentliggjort senere.

 

Billetbooking

Koncerterne med Mathias Hammer og Martin Brygmann er gratis, men man skal booke billet for at kunne deltage. Billetter kan bookes via bibliotekets hjemmeside billundbib.dk fra mandag d. 20. marts kl. 12.00.

 

Festlighederne fortsætter med jubilæumsgudstjeneste i Billund Kirke og kunstforedrag med Bente Scavenius

Søndag den 16. april kl. 10.00 er der indvielses- og festgudstjeneste i den nyrenoverede og nyindrettede Billund Kirke i anledning af kirkens og centrets 50-års jubilæum. Jubilæumsgudstjenesten forestås af biskoppen over Ribe Stift, Elof Westergaard. Efter gudstjenesten vil der være en kort reception med en let forfriskning.

Billund Kunstforening, der har haft til huse i Billund Centret siden centrets åbning i 1973, kan også fejre 50-års jubilæum. Derfor inviterer kunstforeningen til foredraget ’Verdenskunst i Danmark’ med kunsthistoriker Bente Scavenius tirsdag den 18. april kl. 19.00 i teatersalen. Der er fri entré, så du møder bare op.

 

Arrangeret og støtte af:

Udgivelsen af jubilæumsskriftet og afholdelsen af arrangementerne på jubilæumsdagen lørdag den 15. april er støttet af Billund Kommune, Kirkbi og Ole Kirk’s Fond.

Festlighederne er arrangeret af Billund Kulturskole, Lokalhistoriske Arkiv for Grene Sogn, Billund Kirke, Menighedsrådet – Grene Sogn, Billund Kunstforening, Billund Bibliotek og Billund Centret skriver de i en pressemeddelelse.