LEGO House genskaber ikonisk minifigur i dette års eksklusive sæt

LEGO House lancerer den 1. marts dette års eksklusive sæt “A Minifigure Tribute” (40504).

Sættet hylder minifiguren som en uundværlig del af LEGO historien. Minifiguren har gennem 45 år gjort muligt for børn og voksne at blive en del af ethvert eventyr bygget i LEGO klodser skriver LEGO House i en pressemeddelelse.

Er du vild med sørøvere, LEGO klodser og timers byggeleg, så skal du lægge vejen forbi LEGO House. Årets eksklusive Limited Edition-sæt i det populære oplevelseshus i Billund er nemlig minifiguren Captain Redbeard, der i Danmark er kendt som Kaptajn Roger, en legendarisk minifigur genskabt i stor skala og nu med særlige detaljer!  

Hvorfor en minifigur? 

LEGO House Limited Edition-sættene hylder hvert år de helt særlige øjeblikke i LEGO historien – og sådan et øjeblik var lanceringen af LEGO minifiguren. Den lille figur med de mange ansigter, der på magisk vis giver dig mulighed for at blive en del af dit LEGO byggeri – uanset om du drømmer om et buldrende søslag, at slukke ildebranden i LEGO byen, styre rumskibe eller invitere til fest på et slot. Dén magiske evne fylder 45 år netop i år.  

Derfor er dette års ’LEGO House Limited Edition’ vores hjertelige hyldest til de mere end 10 milliarder minifigurer, der siden 1978 har indtaget verden. 

Kathrine Kirk Muff, Administrerende direktør i LEGO House, siger om årets eksklusive sæt: 

“Det er svært at forestille sig LEGO leg eller LEGO House uden vores ikoniske og højt elskede minifigur! Den lille charmerende figur, kun fire LEGO klodser høj, bragte rollespil ind i LEGO universet,og kun vores fantasi sætter grænserne for, hvordan den kan bringes i spil. Og så er den elsket af LEGO fans i alle aldre. For at markere en afgørende del af LEGO koncernens historie – nemlig opfindelsen af minifiguren – måtte dette års eksklusive LEGO House produkt simpelthen være en hyldest til minifiguren. Minifiguren findes overalt i LEGO House ikke mindst i legeoplevelserne Character Creator og World Explorer. Vi startede desuden 2023-sæsonen med en fotoudstilling, hvor minifiguren er i centrum”. 

Men hvilken minifigur?  

Siden den første minifigur blev lanceret i 1978, har LEGO designere skabt svimlende 8.000 forskellige minifigurer med enhver tænkelig frisure, hat, skæg, kjole eller superheltekappe. Siden 2010 har de endda haft deres helt egen LEGO minifigur-samlerserie.  

Det minifigur-design, vi kender og elsker i dag, er skabt af LEGO designer Jens Nygaard Knudsen. Kravene til den lille figur var høje fra starten. Jens skulle gennem mindst 50 forskellige prototyper, før han fandt det helt rigtige, langtidsholdbare design. En lille, bevægelig figur, der passer perfekt i LEGO System in Play-skalaen.  

Kaptajnen på sørøverskibet  

Den originale Captain Redbeard-minifigur fra Black Seas Barracuda (6285) blev skabt af LEGO designer Niels Milan Pedersen og med dette års LEGO House Limited Edition-sæt, kan figuren nu bygges i stor skala. Niels har lavet en stor mængde ikoniske LEGO sæt i løbet af sin stadig aktive karriere som LEGO designer. Hans yndlingssæt er dog Black Seas Barracuda (6285) fra 1989 – et tomastet piratskib komplet med kanoner, sejl, besætning og selvfølgelig en kaptajn: Captain Redbeard, der i Danmark blev kendt under navnet Kaptajn Roger. 

Captain Redbeard er særlig velegnet som byggesæt, fordi han har masser af sjove detaljer. Som den sørøver han er, har han en krog i stedet for hånd, træben, epauletter på skuldrene og en stor, sort sørøverhat med Jolly Roger-emblemet. Alt dette er omhyggeligt genskabt i det eksklusive LEGO House sæt.

Færdigbygget er figuren cirka 30 cm høj og består af 1041 LEGO klodser. Som en lille ekstra detalje har piraten fået et LEGO House armbånd på og et skattekort i hånden med hemmelige referencer til designerne bag produktet.  

LEGO House Limited Edition: A MinifigureTribute (40504) kan kun købes i LEGO butikken i LEGO House, Billund, Danmark. 

Fakta om LEGO minifiguren

• LEGO Koncernen fik patent på minifiguren i 1977
• Den første minifigur blev lanceret i 1978
• Minifiguren – uden hat eller hår – er præcis fire LEGO klodser høj
• Der er designet mere end 8.000 forskellige minifigurer siden 1978
• Der er produceret mere end 10 milliarder minifigurer til dato
• Den nuværende LEGO minifigur er en ret genial kombination af to tidligere LEGO figurer – LEGO byggefiguren fra 1974 og en lille ’statisk-figur’ fra 1975
• Ud over at være en del af en række LEGO temaer, har LEGO minifiguren også haft sin helt egen serie siden 2010: LEGO Minifigures Collectible Series
• I 2023 har LEGO minifiguren 45 års-jubilæum

Fakta om det eksklusive LEGO House produkt 2023: A Minifigure Tribute

• ‘A Minifigure Tribute’ er en fejring af en ikonisk opfindelse for LEGO Koncernen
• Modellen består af 1041 elementer og måler færdigbygget cirka 30cm i højden
• Modellen er en genskabelse af minifiguren Captain Redbeard/Kaptajn Roger, der var en del af Black Seas Barracuda-sættet (6285) fra 1989
• Modellen har et helt særligt skattekort med hemmelige referencer til designerne bag
• Derudover er modellen iført et armbånd til LEGO House som en særlig detalje
• Figurens base har et trykt element med ordene ‘A Minifigure Tribute’ og ‘LEGO® House’
• Årets LEGO House Limited Edition sæt er en must-have for LEGO fans
• Modellen egner sig for alderen 10 år og opefter
• Pris: 599 DKK.
• Sættet kan kun købes i butikken i LEGO House, Billund, Danmark