Borgmester i skolepraktik

Borgmester Stephanie Storbank var i skolepraktik på Drive. PR-Foto

Borgmester Stephanie Storbank har sat sig for, at hun vil i ”skolepraktik” på alle kommunens skoler. For nylig besøgte hun dagbehandlingsskolen Drive School of Motivation.

Et vellykket besøg, der endte med et jobtilbud fra en af eleverne.

– “Du får en high five af mig!”, udbrød Borgmester Stephanie Storbank begejstret, da hun sammen med en elev lykkedes med division i matematik. Udover at deltage i undervisningen var der i løbet af sagen også tid til small-talk med eleverne.

Her fortalte borgmesteren blandt andet, at hun ofte bygger LEGO med sine børn:
– ” Her får jeg mest at vide, at min opgave er at finde klodserne – for som mit barn siger: Man skal gøre det man er god til, mor!”, sagde Stephanie.

Det dér med at gøre det, man er god til, er også et særligt fokus på Drive School of Motivation:

– ”Det gælder om at finde nøglen til det enkelte barn og finde frem til den indre motivation og der, hvor barnet lykkes” forklarede ledende psykolog Miriam Velasco Hansen.

Borgmester Stephanie Storbank var i skolepraktik på Drive. PR-Foto

Ikke en helt almindelig skolepraktik

Skolen, som Stephanie Storbank besøgte, er en dagbehandlingsskole. Eleverne her har det til fælles, at de har svært ved at rummes i folkeskoler eller specialskoler. Nogle af dem har psykiske diagnoser som fx ADHD eller autisme, andre har ikke. Men de har alle sociale, personlige eller faglige udfordringer, der påvirker deres trivsel.

Borgmester Stephanie Storbank var i skolepraktik på Drive. PR-Foto

Skoleleder, Dorthe Ulstrup, fortæller:
 “Når eleverne kommer hos os, har mange af dem har mistet deres motivation og lyst til at deltage i fællesskaber – om det så er i skolen, i fritiden eller med vennerne. Det arbejder vi hver dag på at lave om på. For alle fortjener et børneliv i trivsel”, siger Dorthe.

Borgmester Stephanie Storbank var i skolepraktik på Drive. PR-Foto

Optaget af børns motivation og trivsel

I sin skolepraktik var borgmesteren både sammen med de små og store elever, og i pausen gav hun den fuld skrue til fælles stikbold i aktivitetsrummet. Leg, der førte til både smil, grin og sved på panden.

”Jeg er meget optaget af motivation og børns trivsel. Det er noget, vi gerne vil sætte særligt fokus på i Billund Kommune. Og her er det spændende at se den måde, Drive går til arbejdet på med deres elever. Det er meget inspirerende”, konkluderede Stephanie, da skoledagen var ved at lakke mod ende.

Jobtilbud til borgmesteren

Direktør i Fonden Drive Christopher Juul satte pris på muligheden for at vise skolen frem:

”Det er dejligt at for lov til at fortælle om alt det, vi brænder for i Drive – og ikke mindst mærke, at borgmesteren deler vores passion for børns trivsel.” sluttede
Christopher i en pressemeddelelse.

Også eleverne nød Borgmesterens besøg. Faktisk synes de så godt om Stephanies selskab, at én håbefuldt gav hende et jobtilbud på vejen ud:
”Hvis du mangler et job, kan du altid komme ud til os. Du ville virkelig være god i Drive Club!”.

Borgmester Stephanie Storbank var i skolepraktik på Drive. PR-Foto

FAKTABOKS Fonden Drive

Fonden Drive er en not-for-profit fond i Billund dedikeret til at forbedre betingelserne for personlig, social og faglig udvikling for børn med særlige behov. Fonden har forskellige tilbud til dette formål, herunder dagbehandlingsskolen Drive School of Motivation.

FAKTABOKS Drive School of Motivation

Drive School of Motivation er en dagbehandlingsskole fra 0.-10.klasse, hvor der er både dansk- og engelsktalende elever. Skolen tilbyder individuelt tilrettelagt undervisning med et helhedsorienteret fokus.