Firmagaver fra Grindsted varmer i Ukraine

Martin K. Madsen - PR-Foto: IFF

Navneskift fra DuPont til IFF gav behov for nye arbejdsjakker. Nu er 340 vinterjakker i fin kvalitet på vej til Ukraine. 

Hvad gør man med 340 vinterjakker i god kvalitet, når de er påtrykt et forældet logo? Det spørgsmål stod fabrikschef Martin K. Madsen, IFF i Grindsted, med, da virksomheden skiftede navn fra DuPont til IFF. De blev til firmagaver doneret til Ukraine

 

I første omgang blev der bestilt nye arbejdsjakker, men tilbage lå et bjerg af jakker, hvoraf langt de fleste stadig var 100 procent brugbare. Martin K. Madsen fandt det logisk at lade jakkerne komme andre til gavn.

– Og hvad er mere oplagt end at tænke Ukraine, siger fabrikschefen.

 

Afsted i bil til Ukraine

Virksomheden har været i kontakt med flere nødhjælpsorganisationer, som dog hellere ville have kontante donationer.

– Men en ukrainsk medarbejder på fabrikken gjorde os opmærksom på organisationen Bevar Ukraine, som vi så kontaktede. De tog meget positivt imod vores tilbud, oplyser Martin K. Madsen.

Mandag formiddag afhentede Bevar Ukraine med paller med cirka 340 vinterjakker på virksomheden i Grindsted og sendte dem mod det sydøstlige hjørne af Europa. Organisationen har flere udleveringssteder i Ukraine og har lovet IFF at sende fotos, når jakkerne er nået frem og deles ud.

 

En velment håndsrækning

Det gamle DuPont-logo er blevet skjult ved at påføre et sort mærke. Den del har SM Værktøj i Ikast, som leverer arbejdstøj til IFF i Grindsted, udført og bekostet. Tilsvarende har en anden leverandør gratis vasket de jakker, der trængte til det.

– Det er solide, forede jakker, der bruges af de medarbejdere, som til tider må arbejde udendørs, fortæller Martin K. Madsen. De er velegnede til det ukrainske klima, og jeg glæder mig over, at vi på denne måde kan give en lille, men meget velment håndsrækning og støtte til ukrainerne.