Jordskælv, sultkatastrofe og krig i Ukraine: Gå for mennesker i verdens brændpunkter

Foto: GOPDA-DERD/Folkekirkens Nødhjælp.

 

Søndag den 12. marts går tusindvis af indsamlere på gaden, når Folkekirkens Nødhjælp ‘s Sogneindsamling løber af stablen. Det er 25. gang, at indsamlingen finder sted, og i år er fokus på de mange kriser og katastrofer, der lige nu hærger verden.

Afrikas Horn er ramt af den værste tørke i 40 år. I Ukraine er millioner af mennesker på flugt fra krigen. I Tyrkiet og Syrien kæmper befolkningen for at overleve efter de voldsomme jordskælv.

Derfor går tusindvis af mennesker landet over på gaden søndag den 12. marts for at samle ind til mennesker i nød i verdens brændpunkter.

Det er 25. gang, at frivillige griber indsamlingsbøssen og samler ind til Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling, hvor alle – store som små – kan være med.    

 

Indsamlingen har i år fokus på tre højaktuelle kriser.  

 

På Afrikas Horn dør et menneske af sult hvert 48. sekund

Her hjælper Folkekirkens Nødhjælp med både akutte og langsigtede løsninger, så familier står stærkere over for den ekstreme tørke. Det er blandt andet ved at give klimastærke frø, så høsten ikke går tabt.

 

I Ukraine hjælper Folkekirkens Nødhjælp i flygtningecentre og støtter værtsfamilier, der huser mennesker på flugt.

Organisationen hjælper også med generatorer og varmeforsyning, med minerydning og oplysning om ueksploderet ammunition og med juridisk hjælp til ofre for at kunne dokumentere krigsforbrydelser. Arbejdet i Ukraine handler både om den akutte hjælp og de mere langsigtede indsatser.

 

 

I det nordlige Syrien uddeler Folkekirkens Nødhjælp akutte forsyninger som mad, rent vand, tæpper og hygiejneprodukter til mennesker, der har mistet alt i jordskælvet.

Det er svært at få nødhjælp ind i de ramte områder, men Folkekirkens Nødhjælp samarbejder med lokale organisationer, der i forvejen arbejder i det nordlige Syrien og har derfor haft mulighed for at rykke hurtigt ud.

”I Folkekirkens Nødhjælp arbejder vi der, hvor nøden er størst. Vi er vant til at håndtere rigtig mange kriser på samme tid. Det har vi også valgt at afspejle i årets indsamling, fordi millioner af mennesker har brug for hjælp, og det er uanset om de bor i Etiopien, Ukraine eller Syrien,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. 

 

FAKTA:

Du kan også være med. Meld dig som indsamler på nødhjælp.dk eller kontakt indsamlingsleder i Grene Sogn, Erik Noer på tlf. 75353030 eller e-mail: 2-b@2-b.dk

Vi mødes i Kærhuset, Kærhusvej 4 i Billund, kl. 10.00 og slutter samme sted ved en 14-tiden med kakao, kaffe, brød og musik.