Jacob Risgaard trak fulde huse og lidt mere til

Jacob Risgaard - Foto: René Lind Gammelmark

Jacob Risgaard var mandag eftermiddag i Grindsted Kino og Kulturhus. Grindsted Rotary Klub  og Billund Erhverv havde nemlig arrangeret den nordjyske forretningsmand til at komme og holde sit foredrag: Fra 75% fravær til 100% succes.  Der var totalt udsolgt. Erik Serup Hansen fra Grindsted Rotary Klub er glad for den store opbakning til arrangementet.

 

Rotarys præsident Søren Leth bød velkommen – Foto: Nicolai L. Friis

Jacob – Foto: René Lind Gammelmark

Jacob Risgaard fortæller om dengang han fik et lån i banken til at starte op for – Foto: René Lind Gammelmark

Der blev grinet og smilt da nordjyden fra scenen fortalte om forskellige oplevelser. Blandt andet hvordan han som en af de første havde købt et .com domæne på internettet. I banken kunne han godt låne penge når han havde et .com domæne, men dagen efter så alt anderledes ud, for da it-boblen sprang. Banken ville have sine penge og alt så sort ud.

Men midt i det hele fik Jacob en henvendelse fra Norge. Her blev han nemlig opfordret til, at tage op og starte en afdeling op. I Norge er der nemlig ikke moms og afgift på film mv. Så Jacob tog færgen til Norge, fik en aftale i hus og startede en afdeling op. Der blev solgt masser af film mv. Jacob kunne sælge det 25% billigere i Norge end i Danmark og stadig tjene det samme.

 

Starten på Coolshop.dk

Da Jacob blev træt af eventyret i Norge slog han sig sammen med to unge gutter (brødre) der var begyndt at sælge computerspil engros til forhandlere. Dem ville Jacob gerne lave forretninger sammen med. En af brødrene havde købt domænet coolshop.dk. Det blev dermed begyndelsen til det helt store eventyr.

Jacob Risgaard – Foto: René Lind Gammelmark

 

Jacob Risgaard har deltaget i flre tv-udsendelser – Foto: René Lind Gammelmark

Jacob er også kendt fra tv. Han var vært på TV 2-serien “365 dage til Succes” hvor han gav gode råd til iværksættere.

Jacob Risgaard deltager i Løvens Hule  – billedet på skærme bagved er fra en tidliger sæson – Foto: René Lind Gammelmark

Han er en af de fem investorer der sidder klar i Løvens Hule som Danmarks Radio sender på tv. De byder velkommen til forskellige nye og modige iværksættere som forklarer deres forretningsidéer i håb om at de får investering fra løverne.

Jacob Risgaard – Foto: René Lind Gammelmark

Jacob Risgaard mener man skal gøre det simpelt – Foto: René Lind Gammelmark

Jacob Risgaard mener man skal gøre det simpelt – og ikke som Amazon have mange mange HDMI kabler i forskellige kvaliteter – Foto: René Lind Gammelmark

Jacob Risgaard – Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmark