Deporteret til Livø og Sprogø – Foredrag med Henning Frandsen

Journalist og foredragsholder Henning Frandsen- Foto: Kim Rune

Deporteret til Livø og Sprogø – foredrag med Henning Frandsen i MAGION Café mødelokalet ved Biblioteket tirsdag den 21. marts kl. 19.00

Magion Biblioteket inviterer til et spændende foredrag med historiker, foredragsholder og journalist Henning Frandsen.

“Deporteret til Sprogø og Livø” giver et indblik i perioden fra 1911 til 1961, hvor Sprogø og Livø blev brugt som anstalter for såkaldt “antisociale og kriminelle, åndssvage mænd” og “sexuelt løsagtige åndssvage, unge piger og kvinder”.

Henning Frandsen tager udgangspunkt i udvalgte personers historier og deres ophold på Sprogø og Livø. Det bliver sat ind i en historisk ramme, der inkluderer darwinisme, degenerationsteori, racehygiejne/arvehygiejne og medlidenhedsdrab. Henning Frandsen præsenterer desuden en række hidtil ikke offentliggjorte billeder fra en kvinde, der voksede op på Livø, og hvis forældre og bedsteforældre arbejdede på øen.

En af personerne, der vil blive nævnt under foredraget, er Oluf Nyrup Rasmussen, far til tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der blev deporteret til Livø i 1924 og først blev løsladt i 1931. Dette har også været omtalt i DR1-programmet “Nyrup – søn af en udstødt”.

Foredraget vil være en unik mulighed for at blive klogere på en vigtig og aktuel del af Danmarks historie.

Billetter til foredraget kan købes på Magion Biblioteket og koster 50 kr.


Støt biografen og få rabat på foredraget
Den 8. marts har filmen “Ustyrlig” præmiere i Grindsted Kino. Filmen handler om Maren, som er vild og uregerlig, og derfor bliver hun sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset.

Hvis du ser filmen i Kulturhuset Grindsted Kino og gemmer billetten, får du 20 kr rabat på foredraget “Deportering til Livø og Sprogø”. Bare vis biografbilletten, når du køber billet til foredraget på biblioteket.